Категорія
Новини
Дата

Росія дозволила Білорусі не платити п'ять-шість років за держкредитами

Росія та Білорусь домовилися відтермінувати погашення державних кредитів перед Росією на пʼять-шість років, повідомляє російський «Інтерфакс». Країни також мають намір розраховуватися за боргами у місцевих валютах.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Міністр фінансів Білорусі Юрій Селіверстов заявив, що західні країни намагаються довести російську і білоруську економіки до дефолту.
  • «Фактично у нас є перенесення терміну, яке дозволить нам зараз не відволікати ресурси, щоб ми могли обслуговувати свої зобовʼязання та погасити їх перед нашими партнерами з Росії», — сказав Селіверстов.
  • За словами голови Мінфіну Білорусі, обидві країни домовилися направити платежі між ними на заходи, які дозволять покращити торгвілю обома країнами «під час санкційного періоду».
  • Керівнику Мінфіну здається «зручною» ідея здійснювати розрахунки між країнами у білоруських і російських рублях.

Контекст

Білорусі планує дозволити уряду погашати свої борги перед «недружніми країнами» білоруськими рублями.

Раніше Росія затвердила список «недружніх країн». Російські громадяни та російські компанії з валютними зобовʼязаннями перед зарубіжними кредиторами з цього переліку можуть розплачуватися перед ними у рублях.

У переліку: Австралія, Албанія, Андорра, Велика Британія (включаючи острів Джерсі та підконтрольні заморські території – острів Ангілья, Британські Віргінські острови, Гібралтар), країни ЄС, Ісландія, Канада, Ліхтенштейн, Мікронезія, Монако, Нова Зеландія, Нора, Сан-Марино, Північна Македонія, Сингапур, США, Тайвань, Україна, Чорногорія, Швейцарія та Японія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні