Категорія
Новини
Дата

Росія вчергове атакувала українську енергетику. ДТЕК та «Укренерго» повідомили про пошкодження

Росія в ніч на 8 травня здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України. Атаковані обєкти «Укренерго» та ДТЕК. Наслідки уточнюються, енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.
  • Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; чотири крилаті ракети «Калібр»; дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «Шахедів».
  • Зокрема, ворог атакував три теплоелектростанції ДТЕК. «Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки», – повідомила ДТЕК, додавши, що це вже п’ятий масований обстріл об’єктів компанії за останні 1,5 місяця. 
  • «Укренерго» повідомила про пошкодження обладнання на одному з обʼєктів у центральному регіоні. 
  • За даними Міненерго, атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.
  • Зокрема, у Броварах Київської області виникла пожежа на об’єкті цивільної інфраструктури. 
  • Пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, 13 житлових будинків та десятки гаражів у Кіровоградській області, повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

​​Ключова цитата

«Масований ракетний удар нациста Путіна в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Усі необхідні служби вже працюють на місцях, ліквідовуючи наслідки терору. Весь світ має чітко розуміти, хто є хто. Весь світ не має права дати ще один шанс нацизму», – заявив президент Володимир Зеленський.

Росія вчергове атакувала українську енергетику. ДТЕК та «Укренерго» повідомили про пошкодження /Фото 1

Фото із телеграм-каналу президента Володимира Зеленського

Контекст

В останні місяці Росія цілеспрямовано завдає ударів по обʼєктах генерації. Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні