Категорія
Новини
Дата

Росія пошкодила половину енергосистеми України – Кулеба

Половину енергетичної системи України пошкоджено внаслідок атак РФ, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Foreign Policy. Водночас країна тримається, бо «багато чого навчилася».

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Половину нашої енергетичної системи пошкоджено, і нам досі доводиться керувати країною, вести військові дії та заручатися підтримкою всього світу», – сказав міністр.
  • Очільник МЗС заявив, що російські балістичні ракети є справжньою проблемою на війні. Останнім часом РФ переважно використовувала їх для руйнування енергетичної системи України.
  • На думку Кулеби, якби інша країна постраждала від такого масштабу енергетичної руйнації, «вона виглядала б набагато гірше, ніж Україна». За словами міністра, Україна тримається, бо «багато чого навчилася». 

Контекст

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон підтримала позицію України щодо необхідності рішення ENTSO-E для збільшення пропускних можливостей міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з європейських країн.

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС, і просить надати Україні сучасні засоби ППО. За його словами, Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні