Категорія
Новини
Дата

Росія завдала удару по порту «Південний» – Зеленський

Росіяни 19 квітня вдень завдали ракетного удару по морському порту «Південний», постраждала портова інфраструктура. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на позачерговому засіданні Ради Україна – НАТО. Сили оборони Півдня України уточнили, що удару завдано балістичними ракетами.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Кілька ракет влучили в портові споруди, не лише українські, а й сінгапурські, повідомив Зеленський.
  • Ворог вдень атакував Одещину балістикою, намагаючись знищити промисловий потенціал регіону, зазначили в Силах оборони Півдня. «Російські окупаційні війська вдарили по припортовій інфраструктурі. На жаль є возгоряння та постраждалі», – йдеться у повідомленні.
  • Обстріли припортової інфраструктури вплинули на зменшення обсягів розвантаження зерна в портах «Великої Одеси», повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов. Зокрема, ворог завдав декілька ракетних ударів по припортовій залізничній інфраструктурі порту «Чорноморськ», наразі він не може приймати вагони. 

Контекст

Вранці 19 квітня у Дніпрі внаслідок обстрілу РФ пошкоджено житловий будинок та два інфраструктурні об’єкти. Сили ППО тільки за ранок, попередньо, збили в області девʼять ракет і ще дві – вночі.

О 16:20 керівник облвійськадміністрації Сергій Лисак повідомив, що з-під завалів будинку в Дніпрі дістали тіло жінки. Ще одну людину шукають. За уточненою інформацією, загалом по області через масовану ракетну атаку загинули семеро людей і 35 поранено.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні