Категорія
Новини
Дата

«У нас закінчилися всі ракети». Зеленський пояснив, як Росії вдалося знищити Трипільську ТЕС

1 хв читання

Росія змогла знищити Трипільську ТЕС, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту, про це в інтерв’ю PBS повідомив президент Володимир Зеленський.

Ключові факти

  • Зеленський заявив, що Україна захищає небо самостійно, союзники надають Україні ту чи іншу техніку, але «з нею у нас дефіцит».
  • «Я вам наведу один приклад дуже простий – на Трипільській станції, від неї залежить світло у Київському регіоні. Летіло 11 ракет, перші сім ми знищили, чотири знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет 0. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля», – повідомив президент.

Контекст

У ніч на 11 квітня Росія атакувала Трипільську ТЕС у місті Українка Київської області. Внаслідок обстрілу ТЕС повністю зруйнована. Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Після виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС Трипільська ТЕС із встановленою потужністю 1800 МВт була найбільшим енергогенеруючим обʼєктом на території Київської області.

Загалом тієї ночі Росія запустила по Україні понад 40 ракет і ще близько 40 ударних дронів по критичній інфраструктурі, лише частину з них вдалося збити.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні