Категорія
Новини
Дата

«У нас закінчилися всі ракети». Зеленський пояснив, як Росії вдалося знищити Трипільську ТЕС

Росія змогла знищити Трипільську ТЕС, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту, про це в інтерв’ю PBS повідомив президент Володимир Зеленський.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зеленський заявив, що Україна захищає небо самостійно, союзники надають Україні ту чи іншу техніку, але «з нею у нас дефіцит».
  • «Я вам наведу один приклад дуже простий – на Трипільській станції, від неї залежить світло у Київському регіоні. Летіло 11 ракет, перші сім ми знищили, чотири знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет 0. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля», – повідомив президент.

Контекст

У ніч на 11 квітня Росія атакувала Трипільську ТЕС у місті Українка Київської області. Внаслідок обстрілу ТЕС повністю зруйнована. Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Після виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС Трипільська ТЕС із встановленою потужністю 1800 МВт була найбільшим енергогенеруючим обʼєктом на території Київської області.

Загалом тієї ночі Росія запустила по Україні понад 40 ракет і ще близько 40 ударних дронів по критичній інфраструктурі, лише частину з них вдалося збити.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні