Категорія
Новини
Дата

Росіяни обстріляли Нікополь, пошкоджено будинки, сонячну підстанцію і лінію електропередачі

1 хв читання

Окупанти у ніч на 18 листопада обстріляли Нікополь та прилеглі території у Дніпропетровській області, жертв немає, повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Також ворог атакував Запорізьку область.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • За інформацією Резніченка, росіяни кілька разів накрили РСЗВ сам Нікополь, випустили на квартали понад 40 снарядів.
Росіяни обстріляли Нікополь, пошкоджено будинки, сонячну підстанцію і лінію електропередачі /Фото 1

Обстріл Дніпропетровщини, фото: Валентин Резніченко

Росіяни обстріляли Нікополь, пошкоджено будинки, сонячну підстанцію і лінію електропередачі /Фото 2

Обстріл Дніпропетровщини, фото: Валентин Резніченко

Росіяни обстріляли Нікополь, пошкоджено будинки, сонячну підстанцію і лінію електропередачі /Фото 3

Обстріл Дніпропетровщини, фото: Валентин Резніченко

Попередній слайд
Наступний слайд
  • У місті пошкоджені кілька багатоповерхових та приватних будинків, господарські споруди та лінія електропередачі.
  • Прилетіло від росіян і у сонячну підстанцію та гаражний кооператив. Понівечені гаражі та автiвки.
  • Також ворог вночі обстріляв ракетами село на Запоріжжі, пошкоджено будівлю будинку культури, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.
  • «Вночі ворог атакував наші мирні селища. Внаслідок влучання ракети, ймовірно С-300, в одному з сіл Запорізького району пошкоджено будівлю будинку культури», – йдеться у повідмоленні.
  • Старух додав, що за попередніми даними, люди не постраждали.

Контекст

15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети).

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, внаслідок ракетної атаки пошкоджено 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. 

Внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими і слід підготуватися до тривалих відключень.

У Києві у четвер вранці було чути вибухи, у Київській області працює система протиповітряної оборони, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. Також пролунали вибухи у Дніпрі, Одесі. ППО працює у низці областей. За словами премʼєра Дениса Шмигаля, росіяни завдають удару по газовидобутку та бомблять «Південмаш».

Масштабні руйнування енергообʼєктів України, спричинені Росією 15 та 17 листопада, призвели до довгострокових відключень електроенергії, які можуть тривати по кілька днів, повідомив в ефірі телемарафону виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд