У ДТЕК попередили українців про те, що світло буде по дві-три години на день через масштабні руйнування енергосистеми /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

У ДТЕК попередили українців про те, що світло буде по дві-три години на день через масштабні руйнування енергосистеми

Getty Images

Масштабні руйнування енергообʼєктів України, спричинені Росією 15 та 17 листопада, призвели до довгострокових відключень електроенергії, які можуть тривати по кілька днів, повідомив в ефірі телемарафону виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передає «Інтерфакс Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Це дні. Ми наразі будемо, на жаль, говорити не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах, а їх багато. На жаль, годин, протягом яких буде електрика, може бути дуже мало. Це дві-три години на добу», — сказав він.
  • Сахарук пояснив, що окупанти цього разу завдали багато шкоди обʼєктам передачі — підстанціям, які передають електроенергію з одного району до іншого та через які заживлено багато областей у центрі та на заході. 
  • Крім того, через влучання ракети 15 листопада призупинила роботу одна із ТЕС групи ДТЕК.
  • За його словами, оперативні заходи щодо підключення споживачів вжито там, де це можливо, і частково розпочалися відновлювальні роботи, але їх поки що не можна провести скрізь.
  • За розрахунками Сахарука, внаслідок масованих російських атак наразі близько 40% українських споживачів мають дуже великі проблеми з електропостачанням. «Прогнозів, коли ця цифра зменшиться, у мене поки що немає», — зазначив Сахарук.
  • Проте він назвав ситуацію, хоч і дуже складною, але контрольованою.

Контекст

15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети).

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, внаслідок ракетної атаки пошкоджено 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. 

Внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими і слід підготуватися до тривалих відключень.

У Києві у четвер вранці було чути вибухи, у Київській області працює система протиповітряної оборони, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. Також пролунали вибухи у Дніпрі, Одесі. ППО працює у низці областей. За словами премʼєра Дениса Шмигаля, росіяни завдають удару по газовидобутку та бомблять «Південмаш».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні