Категорія
Новини
Дата

Росіяни обстріляли вже зруйнований ними завод Zeus Ceramica у Словʼянську (фото)

Росіяни вранці 15 серпня обстріляли завод із виробництва керамічної плитки Zeus Ceramica у Словʼянську на Донеччині. Про це повідомив мер Вадим Лях.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, приблизно о 4:00 у місті Словʼянську пролунали вибухи.
  • «Попередньо обстріл вівся ракетами С-300. Постраждав завод Zeus Ceramica. Обійшлося без жертв», – повідомив Лях.
Росіяни обстріляли вже зруйнований ними завод Zeus Ceramica у Словʼянську (фото) /Фото 1
Росіяни обстріляли вже зруйнований ними завод Zeus Ceramica у Словʼянську (фото) /Фото 2
Росіяни обстріляли вже зруйнований ними завод Zeus Ceramica у Словʼянську (фото) /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Віктор Левіт, 59, – один із перших підприємців, бізнес якого постраждав від російської агресії. У квітні 2014 року його завод керамічної плитки Zeus Ceramica у Слов’янську знаходився буквально на лінії вогню між блокпостом росіян і підрозділом Нацгвардії. «Вони постійно перестрілювалися і, на жаль, з обох боків влучали по заводу», – згадує Левіт. Тоді збитки від зруйнованого приміщення з обладнанням і вигорілого складу продукції оцінили в €3 млн. Акціонери відновили виробництво власними ресурсами протягом трьох місяців після звільнення Слов’янська. 

Наслідки повномасштабного вторгнення 2022-го більш драматичні. Перший удар чотирьох російських ракет у липні 2022 року по Zeus Ceramica пошкодив будівлю та вікна. Ракети Х-22, які прилетіли у травні 2023-го майже повністю знищили приміщення, обладнання та електричні мережі заводу. Такі руйнування підприємцям не подолати власними силами.

До великої війни Zeus Ceramica щорічно виготовляла 4,5 млн кв. м плитки, 40% якої експортувалося в Європу та США. У 2021 році виторг компанії становив 577 млн грн, а у 2022-му обвалився до 135 млн грн. Чи є у підприємця план, читайте у редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні