Категорія
Новини
Дата

Російська влада націоналізувала «заводи Єфименка» в РФ. Бізнесмен заперечує, що мав там активи

Співвласник компаній Biopharma і Tribo Костянтин Єфименко ніколи не мав активів у РФ. Про це Forbes повідомила пресслужба бізнесмена, коментуючи інформацію росЗМІ про націоналізацію низки російських підприємств, які нібито контролював Єфіменко і його сімʼя. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пресслужба Костянтина Єфименка спростувала інформацію, яку розповсюдили російські медіа. «Це абсолютна вигадка, у Костянтина немає сестри в РФ та ніколи не було активів у Росії», – повідомила пресслужба бізнесмена.

Контекст

13 грудня «Комерсант» повідомив, що Волзький міський суд Волгоградської області передав Росмайну кілька підприємств, повʼязаних із Костянтином Єфименком. Йдеться про Уральський завод автотекстильних виробів в Асбесті, Завод фрикційних і термостійких матеріалів, Волзький завод текстильних матеріалів та інші підприємства, розташовані у Волгоградській, Свердловській, Ярославській областях і Татарстані. Основними замовниками та споживачами продукції цих підприємств були російські оборонні заводи.

У позові йшлося про те, що всі свої активи в РФ Єфименко ніби передав рідній сестрі Марії. Російська генпрокуратура стверджує, що Марія Єфименко володіє підприємствами через кіпрський офшор «Темак Лімітед». А у серпні 2022 року вона нібито змінила імʼя на Єлизавету Андреєву, отримавши російське громадянство. Після цього вона виїхала до ОАЕ і більше до РФ не поверталася.

Генпрокуратура назвала Єфименка та Андреєву членами «екстремістської групи», оскільки Білоцерківський благодійний фонд Єфименка «виступає одним із спонсорів ЗСУ». Крім того, у позові йшлося, що Єфименко купує та постачає українським військовим дрони та медикаменти через свою компанію «Біофарма Плазма».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні