Категорія
Новини
Дата

Російські танки на кордоні з Україною не злякали бізнес. Європейська Бізнес Асоціація запитала топменеджерів про «план Б»

Більшість компаній продовжуватимуть роботу в Україні навіть у разі російського військового вторгнення, свідчать дані опитування Європейської Бізнес Асоціації. Лише 7% топменеджерів вважають, що зовнішня агресія може призвести до закриття їхнього бізнесу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Майже половина опитаних ЄБА компаній, а саме 45%, продовжуватимуть роботу в Україні навіть у разі військового вторгнення РФ. Інші 17% компаній розглядають можливість переїзду до західних регіонів. 10% опитаних компаній розмірковують над можливістю виїзду з країни у разі найгіршого сценарію, ще 7% вважають, що зовнішня агресія може призвести до закриття їхнього бізнесу.
  • 40% компаній вже мають план дій на випадок надзвичайної ситуації, 40% – розмірковують над цим, і 15% – ще не мають такого плану.
  • Більшість з компаній вже сформували «план Б» на випадок вторгнення. Він базується на трьох основних пріоритетах. Перший: безпека людей – співробітників та їх родин, клієнтів (релокація, евакуація, інформування та підтримка). Другий: безпека активів, документів та даних, підтримка фінансової стабільності. Третій: забезпечення життєздатності бізнесу та безперервної діяльності.
  • Типові плани бізнесу щодо збереження активів включають забезпечення фізичної охорони майна та обладнання або його релокацію в інші регіони, посилення інформаційної безпеки, виведення коштів, страхування.
  • Багато компаній зауважили, що вважають людей своїм головним активом, тому першочергові зусилля направлять саме на забезпечення безпеки та здоров’я своєї команди, зазначили в ЄБА.
  • 58% компаній планують зберегти свою команду, при цьому для 14% таке питання навіть не стоїть – вони продовжують наймати та розвивати людей. Тільки 14% говорять, що їм доведеться звільнити певну кількість людей або відправити в неоплачувану відпустку, а 4% – можуть знизити заробітну плату.

Контекст

На кордоні з Україною Росія розмістила близько 112 000 військових, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. За його словами, з морською та авіаційною компонентою – це близько 130 000 осіб, що на 20 000 більше, ніж було у грудні.

Росія не хоче збройних конфліктів, заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров у пʼятницю в інтервʼю російським радіостанціям. Він також повідомив, що переговори зі США та НАТО щодо «гарантій безпеки» ще не завершені. 27 січня заступник директора департаменту інформації та друку МЗС РФ Олексій Зайцев заявив, що Росія «ні на кого нападати не збирається» і «вважає неприйнятною навіть думку про війну» з Україною.

США скликали засідання Ради безпеки ООН на понеділок, 31 січня. На порядку денному – загроза вторгнення Росії в Україну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні