Категорія
Новини
Дата

США скликали засідання Радбезу ООН на 31 січня через загрозу Росії. Рішення ухвалено після консультацій з Україною і партнерами

США скликали засідання Ради безпеки ООН на понеділок, 31 січня. На порядку денному – загроза вторгнення Росії в Україну, повідомила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рішення скликати засідання Ради безпеки ООН ухвалено після кількох тижнів консультацій з Україною та партнерами, сказано у повідомленні.
  • США хочуть обговорити «загрозливу поведінку Росії щодо України», а також нарощування російських військ поблизу українських кордонів і на території Білорусі.
  • «Члени Радбезу повинні чітко вивчити факти і розглянути те, що поставлено на карту для України, Росії, Європи, а також – основні зобовʼязання і принципи міжнародного порядку у разі подальшого вторгнення Росії в Україну», – сказано у заяві.

Цитата

«Це не той момент, щоб чекати і спостерігати. Зараз потрібна повна увага Радбезу, і ми сподіваємося на пряме та цілеспрямоване обговорення у понеділок», – сказала Томас-Грінфілд.

Контекст

Напередодні відбулася телефонна розмова між президентами США та України. За даними джерел CNN, Джо Байден та Володимир Зеленський посперечалися про те, наскільки серйозна загроза російського вторгнення. Байден нібито попередив Зеленського про майже «неминуче вторгнення» у лютому, як тільки ґрунт достатньо промерзне. Зеленський своєю чергою наполягав, що загроза від Росії «небезпечна, але неоднозначна», і немає впевненості, що напад буде. Речниця Ради нацбезпеки Емілі Хорн заперечила такий опис дзвінка. «Анонімні джерела злили неправдиву інформацію», – сказала вона.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні