Категорія
Новини
Дата

Російський мільярдер Усманов подав апеляцію на санкції ЄС. Його статки скоротилися на $2,7 млрд

Шостий за статками російський мільярдер Алішер Усманов оскаржив рішення ЄС щодо запровадження проти нього жорстких санкцій у відповідь на вторгнення Росії в Україну. Про це пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Усманов подав апеляцію до Генерального суду ЄС 29 квітня, в якій просив призупинити дію санкцій, доки судді не ухвалять остаточне рішення. 
  • Зазначається, що судові суперечки ЄС щодо санкцій можуть тривати роками і рідко призводять до перемоги тих, на кого вони спрямовані. Зокрема, український експрезидент-втікач Віктор Янукович і його син залишаються в списку санкцій ЄС з 2014 року навіть після того, як виграли справи щодо їхнього включення до санкцій 2020 року.
  • Прессекретар Усманова від коментарів відмовився.

Контекст

Алішер Усманов перебуває під санкціями США, Британії та ЄС. Він шостий у Росії за статками, власник «Металоінвеста» та «МегаФона». Його статки впали з $21,6 млрд до $18,9 млрд після запровадження санкцій. Раніше Німеччина арештувала суперяхту Усманова Dilbar вартістю $750 млн.

Його справа є частиною дедалі більшої кількості апеляцій у люксембурзькому суді після оприлюднення першого раунду санкцій 28 лютого, пише Bloomberg. Зокрема, ЗМІ RT вже отримав відмову на свою апеляцію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні