Категорія
Новини
Дата

Російський план — 300 000 новобранців. Резніков розповів, як може змінити ситуацію на фронті мобілізація в Росії

Міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що Україна готова до того, що Росія відправить на фронт 300 000 мобілізованих. Про це він заявив під час онлайн-конференції Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни». 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • «З точки зору України, яка вирішила, що буде перемагати у цій війні, мобілізація в Росії нічого не змінила. Російський план — 300 000 мобілізованих відправити на фронт». 
  • За даними Міноборони України, 150 000 людей РФ буде направляти на поповнення тих підрозділів, які понесли значні втрати безпосередньо вздовж лінії фронту. Наступні 150 000 в Росії планують готувати протягом двох-трьох місяців, а далі приймати рішення як їх використовувати. 
  • «Щоб відправити на фронт мобілізованих, їх потрібно озброїти, вдягнути, нагодувати. З цим вже проблеми. До того ж ці люди абсолютно непідготовлені, зрозуміло, що їх чекає в Україні», — пояснив Резніков.
  • Міністр повідомив, що Генштаб готовий, має плани, як реагувати на мобілізацію в Росії. «Ми обговорюємо це з партнерами, адже збільшення кількості супротивника вимагає збільшення кількості допомоги та зброї». 

Контекст

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ, про це він сказав у своєму зверненні до росіян. За словами міністра оборони Сергія Шойгу, Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів. За даними ЗМІ, йдеться про 1 млн осіб.

Рішення про часткову мобілізацію для участі в війни проти України завдає удару по слабких місцях російської економіки. Зокрема, призов посилить падіння ВВП і підштовхне інфляцію, пише Bloomberg.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні