Категорія
Новини
Дата

У засекреченому пункті указу Путіна йдеться про мобілізацію мільйона осіб – «Нова газета. Європа»

Засекречений сьомий пункт указу президента РФ Путіна про мобілізацію дозволяє призвати 1 млн осіб. Про це пише «Нова газета. Європа» з посиланням на джерело в адміністрації президента країни-агресора.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

- Сьомий пункт указу Путіна про мобілізацію позначений «для службового користування». За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, в засекреченому пункті йдеться про кількість резервістів, яких можуть призвати на військову службу.

- Співрозмовник видання наголошує, що спочатку обговорювалося питання занесення під гриф «для службового користування» всього тексту указу – за це виступали представники міноборони. Пізніше, за словами джерела, було ухвалено рішення приховати під грифом лише сьомий пункт, у якому справді йшлося про чисельність тих, хто має бути мобілізований.

- «Цифру кілька разів виправляли і зрештою зупинилися на мільйоні», – уточнив співрозмовник видання.

Контекст

21 вересня президент країни-агресора Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ. За словами міністра оборони РФ Шойгу, Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів.

Практично всі українські топпосадовці, з якими поговорив про це Forbes, радше іронізують зі спроби керівництва РФ втриматися у війні з Україною. Наприклад, міністр оборони Олексій Резніков пожартував у Twitter про збіг оголошеного плану з мобілізації 300 000 росіян із кількістю авто, які планує наступного року виробити завод «Москвич».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні