Категорія
Новини
Дата

Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії і погрожує ядерною зброєю

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ. Про це він сказав сьогодні у своєму зверненні до росіян. За словами міністра оборони Сергія Шойгу, Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- Призову в РФ підлягатимуть громадяни, які перебувають у запасі та ті, хто проходив службу у лавах збройних сил. Мобілізація розпочинається з 21 вересня. Призвані на військові службу перед відправкою в частини проходитимуть додаткову військову підготовку з урахуванням досвіду «спеціальної військової операції», заявив президент країни-агресора.

- Путін заявив, що країни Заходу влаштували «ядерний шантаж» Росії, відтак при загрозі територіальній цілісності вона готова «використати всі наявні в себе засоби, це не блеф». «Ті, хто веде ядерний шантаж проти РФ, повинні памʼятати, що роза вітрів може розвернутися в їх бік», – заявив він.

- За його словами, до Росії звернулися із проханням підтримати «референдуми» на окупованих територіях України. «Росія зробить усе, щоб забезпечити безпечне проведення референдумів. РФ підтримає референдуми «ДНР», «ЛНР», Херсонської та Запорізької областей», – сказав диктатор.

- Путін заявив, що уряд РФ та міноборони вже отримали доручення у повному обсязі та в найкоротший термін визначать правовий статус «добровольців та бійців «ЛНР» та «ДНР». За його словами, він має бути таким самим, як у кадрових військових, включаючи медзабезпечення та соцгарантії.

- Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів, повідомив міністр оборони Сергій Шойгу. За його словами, часткова мобілізація проводиться для того, щоб «закріплювати і контролювати лінію зіткнення».

Контекст

20 вересня стало відомо, що у Кремлі планують провести фейкові «референдуми» про входження окупованих територій України до складу Росії з 23 по 27 вересня.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав шантажем спроби Росії провести так звані референдуми на окупованих територіях України. В Офісі президента запевнили Росію та її спільників на окупованих територіях України, що псевдореферендуми не дадуть можливості легалізувати захоплення українських земель.

США ніколи не визнають анексії Росією частини окупованих територій України та змусять Москву платити ціну, якщо вона спробує це здійснити, заявив напередодні радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. За його словами, «референдуми» не дадуть РФ переваги за столом переговорів з Україною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні