Категорія
Новини
Дата

Royal Romance відпливала на техогляд. АРМА спростувало інформацію про нового власника супер'яхти Медведчука

Арештована яхта Віктора Медведчука – Royal Romance – 25 січня тимчасово відчалила з верфі Adria Docks у хорватському м. Трогір для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів. Про це повідомила пресслужба АРМА з посиланням на інформацію від Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Хорватії. Раніше в хорватських ЗМІ зʼявилася інформація, що в яхти міг зʼявитися новий власник.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • АРМА заявило, що перебуває у постійній комунікації з хорватськими органами державної влади щодо арештованого активу. Суперʼяхта весь час перебуває в пункті дислокації, біля причалу верфі Adria Docks у м. Трогір, йдеться в повідомленні.
  • За повідомленням Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Хорватії, яхта Royal Romance 25 січня 2024 року тимчасово відчалила для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів.
Royal Romance відпливала на техогляд. АРМА спростувало інформацію про нового власника супер'яхти Медведчука /Фото 1

Лист Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Республіки Хорватія про проведення технічного тестування яхти Royal Romance

  • Як зазначило АРМА, проведення цих заходів відбулось за рішенням Окружного суду м.Спліт (Хорватія). Для забезпечення законності під час технічної перевірки спостереження здійснюється капітаном порту за участі поліцейських Хорватії.
  • Підтверджено відхід яхти о 10:35 та прихід о 12:47 (UTC +1), свідчать дані профільного сайту Marintraffic.com.
  • Крім того, АРМА повідомило, що отримало погодження на проведення повторного огляду цього активу для здійснення якісної реалізації. «Після проведення оцінки арештованого активу АРМА планує здійснити його реалізацію. Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації арештованих активів, що перебувають за кордоном», – йдеться в повідомленні.
Royal Romance відпливала на техогляд. АРМА спростувало інформацію про нового власника супер'яхти Медведчука /Фото 2

Яхта Royal Romance. Фото: пресслужба АРМА

Контекст

Напередодні хорватський сайт dnevnik.hr повідомив, що яхта Royal Romance зранку в четвер 25 січня відпливла з порту Трогір в Хорватії. Видання з посиланням на юрфірму Gajski, Grlić, Prka and partners зазначило, що нібито власником Lanelia Holding є громадянин Росії Олексій Інкін, який намагається довести, що купив судно до початку російського вторгнення в Україну.

Минулого року росЗМІ повідомляли, що Інкін раніше був топменеджером групи компаній «Регіон». Згодом він став власником холдингової компанії «Еволюція», що була створена в 2018 році. Її активи зосереджені в нафтогазовій («ВПК-ойл», «Горний», «Сібгаз») та вугільній («АнтрацитІнвестПроєкт») промисловостях, нерухомості. Є частка в біофармацевтичній компанії «Самсон-мед».

До війни Forbes оцінював статки Медведчука в $620 млн. Третина цієї суми, $190 млн, – його персональний транспорт, зокрема 92-метрова яхта Royal Romance. Вона побудована в 2015 році нідерландською компанією Feadship, тоді коштувала близько $200 млн. Але після введених проти Медведчука та його оточення санкцій у лютому 2021 року Forbes оцінив її вдвічі дешевше. Медведчук володів яхтою через офшор на Маршаллових островах.

16 березня 2022 року Львівський суд заарештував яхту, а 11 квітня передав її у розпорядження АРМА.

У листопаді уряд вдосконалив процедуру реалізації арештованих активів, також впроваджено можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни внесені у постанови №719 та №558. АРМА тоді заявило, що це дає можливість продати 92-метрову яхту, конфісковану у Віктора Медведчука.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні