Категорія
Новини
Дата

Розробник ChatGPT OpenAI випустив безкоштовний детектор створених штучним інтелектом текстів

Інструмент найкраще працює на великих фрагментах англомовних текстів понад 1000 слів. Проте розробники попереджають, що він не ідеальний, пише Axios

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія OpenAI презентувала безкоштовний вебінструмент, що допомагає визначити, ким написаний текст: людиною чи машиною.
  • Компанія, що створила хайповий ChatGPT, попереджає, що цей сервіс недосконалий. Його ефективність залежить від того, наскільки текст, що перевіряється, схожий на тексти, на яких його тренували.
  • Найкраще перевірка працює на англомовних текстах більше 1000 слів. Ефективність перевірки для текстів іншими мовами значно нижча, зазначає Axios. Також новий інструмент не підходить для перевірки «авторства» комп’ютерного коду.

Контекст

Наприкінці листопада OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

На тлі цих новин у багатьох спільнотах, зокрема академічній, виникли побоювання, що ШІ буде використовуватися для підробки студентських робіт. Внаслідок цих побоювань ChatGPT заборонили використовувати в школах штату Нью-Йорк. Це перший прецедент подібних санкцій проти ШІ у США.

OpenAI – не єдиний учасник перегонів за штучним інтелектом. Китайська пошукова система Baidu планує запустити чат-бот на основі штучного інтелекту, аналогічного боту ChatGPT, з’ясував Bloomberg наприкінці січня 2023-го. Очікується, що на першому етапі компанія, яку ще називають «китайською Google», інтегрує робота у свої основні пошукові сервіси. Інструмент, який поки що не має навіть імені, дасть змогу користувачам отримувати відповіді в «розмовній» формі. Його дебют може відбутися вже у березні 2023-го.

Водночас користувачі з України все ще не мають доступу до відкритих продуктів OpenAI. Компанія пояснює це блокування небажанням порушувати світові санкції через анексію ОРДЛО і Криму в 2014 році. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні