Категорія
Новини
Дата

Розробники ігор Plarium і Game Insight закривають бізнес у Росії

Ізраїльський розробник мобільних ігор Plarium і литовський Game Insight закривають бізнес у Росії й вивезуть частину співробітників. Про це пише «Коммерсант» з посиланням на двох співрозмовників.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 14 червня Plarium і Game Insight направили податківцям заяву про ліквідацію юридичних осіб.
  • Джерела «Коммерсанту» вважають, що найцінніших співробітників компанії вивезуть до головних офісів в Ізраїлі та Литві, решту ж буде звільнено. Загалом у студіях працює близько 1000 розробників.
  • Краснодарський офіс Plarium 15 червня не відповідав на дзвінок видання й запит. Співзасновник Game Insight Ігор Мацанюк відмовився від коментарів.

Контекст

За підсумками 2021 року виторг російського офісу Plarium склав 1,2 млрд руб. У компанії було зареєстровано 476 працівників. Загалом компанія, окрім російської, має ще сім студій в Україні, Ізраїлі та США, де загалом працюють 1800 осіб. Plarium випускає мобільні ігри, серед яких Raid: Shadow Legends, Terminator Genisys: Future War та Hustle Castle. У березні компанія зняла з продажу всі свої ігри з магазинів мобільних додатків у Росії та Білорусі.

На кінець 2021 року виторг російського підрозділу Game Insight склав 1,5 млрд руб. Там працює 479 працівників. Компанія розробила мобільні симулятори Paradise, Island 2, «Аеропорт-Сіті» тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні