Категорія
Новини
Дата

Samsung представить ШІ-бота від Baidu в останніх смартфонах Galaxy для Китаю

Компанія Samsung Electronics Co. представить Ernie Bot від Baidu у новій серії смартфонів Galaxy S24 в Китаї, пише Bloomberg. Baidu заповнить порожнечу, що утворилася через відсутність сервісів штучного інтелекту від Google.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Інтеграція посилює зростаючу увагу Samsung до ринку Китаю.
  • Південнокорейський виробник представив свою останню серію телефонів як першу з хвилі смартфонів зі штучним інтелектом. Інструменти штучного інтелекту Baidu допоможуть з «узагальненням, організацією та перекладом тексту», йдеться у заяві Baidu. Сервіс також забезпечить внутрішню підтримку функції Samsung «Коло для пошуку» (circle to search), якою на інших ринках займається Google.
  • Програмне забезпечення Android від Google забезпечує основу для більшості смартфонів у Китаї, але додаткові мобільні сервіси та магазин програм компанії недоступні, тому місцевим компаніям доводиться заповнювати прогалини за допомогою альтернатив, таких як WeChat від Tencent Holdings Ltd. 
  • Для Baidu угода з Samsung знаменує собою велике впровадження її Ernie AI, однієї з перших та найкращих спроб створити китайського конкурента ChatGPT від OpenAI.
  • На думку аналітика Роберта Лі, на суттєву фінансову вигоду для Baidu, враховуючи падіння колись лідируючої частки Samsung на ринку мобільних телефонів у Китаї, розраховувати не варто. Експерт обережний перспектив Baidu в галузі штучного інтелекту і очікує, що Tencent, Alibaba та Huawei стануть довгостроковими переможцями у китайському секторі штучного інтелекту.

Контекст

Частка ринку Samsung на найбільшій у світі арені смартфонів останніми роками впала приблизно до 1-2%, її витіснили iPhone від Apple Inc., а також місцеві бренди від Xiaomi Corp. до Huawei Technologies Co. 

Демонстрація Ernie AI могла б сподобатися мільйони користувачів, оскільки корейська компанія захищає свою глобальну присутність і намагається створити нову масову категорію пристроїв.

Також у січні Samsung Electronics анонсувала нові лінійки екранів QLED, Micro LED, OLED та Lifestyle напередодні виставки CES 2024. Таким чином, компанія започатковує еру екранів зі штучним інтелектом, представивши процесор наступного покоління.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні