Категорія
Новини
Дата

Китайська Baidu відкрила доступ до свого Ernie Bot. Його називають конкурентом ChatGPT

Китайський техногігант Baidu зробив загальнодоступним свій чат-бот Ernie Bot, пише Associated Press. Ernie Bot позиціонується як альтернатива ChatGPT для користувачів, які говорять китайською мовою.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ernie Bot може генерувати текст і зображення у відповідь на запити користувачів і доступний через офіційний вебсайт та програму, яку можна завантажити тільки в китайських магазинах додатків. 
  • Як зазначає AP, до полудня четверга Ernie Bot очолив рейтинг безплатних програм китайського магазину Apple для пристроїв на базі iOS.
  • За словами голови компанії Робіна Лі, відкритий доступ до Ernie Bot дозволить Baidu отримувати масштабний зворотний звʼязок від користувачів, що допоможе удосконалити базові моделі Ernie та Baidu.

Контекст

Пекін вважає штучний інтелект ключовою галуззю, яка може конкурувати із США, і прагне стати світовим лідером у цій сфері до 2030 року. 

Китайські технологічні компанії поспішають випустити свої генеративні моделі штучного інтелекту. Дві інші китайські компанії зі сфери ШІ – Baichuan та Zhipu AI – у четвер також представили свої мовні моделі.

Baidu представив чат-бот Ernie у березні цього року. Він став першою великою китайською відповіддю на ChatGPT. 

У червні Baidu презентувала Ernie 3.5 – чергову версію базової моделі, яку використовує Ernie Bot. Як зазначала China Science Daily, в ході бета-тестування вона перевершила ChatGPT версії 3.5 в оцінці загальних здібностей, а за низкою функцій, повʼязаних із китайською мовою, показала кращі результати, ніж GPT-4.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні