Категорія
Новини
Дата

Samsung Electronics представила екрани зі штучним інтелектом

Компанія Samsung Electronics анонсувала нові лінійки екранів QLED, Micro LED, OLED та Lifestyle напередодні виставки CES 2024, йдеться в пресрелізі. Таким чином, компанія започатковує еру екранів зі штучним інтелектом, представивши процесор наступного покоління.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нові продукти мають покращену якість зображення і звуку та пропонують користувачам низку функцій на основі штучного інтелекту, захищені технологією Samsung Knox, які розширять можливості екранів у повсякденному житті.
  • За словами президента й керівника підрозділу візуальних дисплеїв Samsung Electronics С.В. Йонга, ШІ-екрани, що працюють на основі технології зі штучним інтелектом, покликані «стати центральним елементом будинків користувачів, обʼєднуючи всі сумісні пристрої, щоб урізноманітнити спосіб життя».
  • Згідно з повідомленням, в основі телевізора Neo QLED 8K 2024 лежить найновіший та найінноваційніший телевізійний процесор Samsung: NQ8 AI Gen3, який має нейронний процесор (NPU), що працює вдвічі швидше, ніж його попередник. Кількість нейронних мереж також збільшилася у вісім разів – з 64 до 512, що дозволяє відображати все, що відбувається на екрані, до найменших дрібниць. 
  • Телевізори та екрани Samsung 2024 року також мають більшу сумісність з різними пристроями в екосистемі, що сприяє кращому інтегрованому зʼєднанню між телевізорами та смартфонами або портативними пристроями.
  • Також компанія презентувала новий прозорий Micro LED. Екран виглядає як шматок прозорого скла, має маленький чип Micro LED, який усуває шви й заломлення світла. Це дозволяє прозорому екрану створювати чітке зображення для різних сценаріїв використання як удома, так і в корпоративному секторі. 
  • Samsung представила лінійку OLED-екранів для задоволення споживчих потреб і нові Lifestyle-продукти та саундбари. 

Контекст

У грудні минулого року видання Financial Times писало, що провідні виробники напівпровідників TSMC, Samsung та Intel прагнуть створити так звані 2-нанометрові процесорні чипи, які стануть основою наступного покоління смартфонів, центрів обробки даних і штучного інтелекту. Ці чипи визначать майбутнє галузі вартістю $500 млрд.

TSMC вже продемонструвала результати технологічних випробувань своїх прототипів N2 (2-нанометри) деяким зі своїх найбільших клієнтів, зокрема Apple та Nvidia, кажуть джерела. Водночас два джерела, що близькі до Samsung, заявили, що корейський виробник чипів пропонує знижені ціни на свої останні 2-нанометрові прототипи, намагаючись залучити інтерес великих клієнтів, зокрема Nvidia.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні