Категорія
Новини
Дата

SEC подала до суду на збанкрутілу криптокомпанію Celsius та її засновника Машинського

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на збанкрутілого криптокредитора Celsius і його засновника Алекса Машинського за те, що вони нібито залучили мільярди доларів від незареєстрованих і шахрайських продажів цінних паперів криптовалютних активів, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У четвер, 13 липня, очікується паралельне кримінальне звинувачення, заявили у федеральній прокуратурі Нью-Йорка, додавши, що Машинський перебуває під арештом.
  • SEC у четвер подала скаргу до федерального суду Манхеттена, стверджуючи, що Celsius і Машинський «хибно пообіцяли інвесторам безпечні інвестиції з високою прибутковістю», а також «вони ввели інвесторів в оману щодо фінансового успіху бізнесу Celsius».

Контекст

Celsius стала криптоплатформою, яка в 2022 році розпочала чергу гучних крахів у крипто. Згідно з судовими документами, її банкрутство у липні минулого року призвело до замороження $4,2 млрд 600 000 американців.

Із компанією повʼязаний ще один позов: цього разу генпрокурорка Нью-Йорка порушила справу проти засновника Celsius Алекса Машинського за «використання неправдивих і оманливих даних заради того, щоб переконати клієнтів вкласти мільярди доларів у цифрові активи». Позов передбачає стягнення з Машинського невизначеної компенсації за збитки та заборону для нього на роботу у деяких фінансових й інших галузях у Нью-Йорку.

Роками Celsius обіцяла приголомшливі відсотки на вклади, близько 20%, пропонуючи людям фантазійну версію реальних банків. У різних соцмережах Машинський просував наратив «Банки вам не друзі» та переконував тих, хто й не цікавився крипто, вийти на цей ринок. Як йдеться в позові, «Машинський просував Celsius як безпечну альтернативу банкам, а сам приховував той факт, що компанія використовувала ризиковані інвестиційні стратегії».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні