Категорія
Новини
Дата

Криптобіржі в США, ймовірно, зобовʼяжуть реєструватися у SEC. JPMorgan прогнозує тиск на індустрію

Криптобіржі в США з високою ймовірністю зобовʼяжуть реєструватися в Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) як брокерів, а криптовалюти на платформах прирівняють до цінних паперів. Так вважають аналітики JPMorgan, пише The Block.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Це чинитиме серйозний тиск на індустрію, вважають в JPMorgan. Проте такий підхід матиме й позитивні моменти – до криптовалют застосовуватимуть таке саме законодавство, як і до традиційних активів.
  • Ініціатива SEC посилює необхідність законодавців США у розробці нормативно-правової бази. Без чітких правил криптоактивність у США, ймовірно, переміститься за межі країни та до децентралізованих організацій, а венчурне фінансування ринку скоротиться, прогнозують в JPMorgan.
  • Як зазначають аналітики, нові правила «звільнять галузь від поганої практики та недоброчесних гравців». Це також необхідно для того, щоб «індустрія дозріла та побачила активнішу інституційну участь».

Контекст

SEC рухається у бік врегулювання ринку цифрових активів. Регулятор бачить у криптовалютах ознаки цінних паперів. Натомість інший регулятор – Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC) вважає криптовалюти товарами. 

Між регуляторами досі немає спільного бачення щодо статусу криптовалюти. Але це не завадило SEC висунути низці криптопроєктів звинувачення у порушенні закону про цінні папери.

Зокрема, під тиск регулятора потрапили дві найбільші біржі – Binance, яка через проблеми з регуляторами за останні три місяці втратила чверть своєї частки на глобальному ринку, та Coinbase, акції якої наприкінці березня обвалилися на 14% після інформації від SEC про потенційні порушення закону. 

Окрім того, SEC готує список криптовалют, які, на його думку, потрапляють до категорії «цінні папери».

Українська криптоспільнота досить спокійно реагує на події, що розгортаються у США між SEC та Binance. Найпомітніша реакція українських клієнтів зараз – частина переходять з Binance на інші великі біржі. Втім, такий перерозподіл поки не є значним, зазначають аналітики, опитані Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні