Категорія
Новини
Дата

Сенат США схвалив заборону на використання TikTok на урядових пристроях

Сенат США проголосував за законопроєкт, який забороняє державним службовцям використовувати китайську програму для обміну короткими відео TikTok на робочих телефонах чи інших пристроях, пише Reuters. Документ ще має бути схвалений палатою представників США, перш ніж його буде передано на затвердження президентові Джо Байдену.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Палата представників має ухвалити законопроєкт Сенату до закінчення поточної сесії Конгресу наступного тижня.
  • Голосування є останньою дією з боку американських законодавців щодо придушення китайських компаній на тлі побоювань щодо національної безпеки, що Пекін може використовувати їх для шпигунства за американцями.
  • У США багато федеральних агентств, зокрема міністерство оборони, національної безпеки та державні відомства, уже забороняють використання TikTok на державних пристроях.
  • Губернатор Північної Дакоти Дуг Бургам та губернатор Айови Кім Рейнольдс видали директиви, які забороняють агентствам виконавчої влади завантажувати додаток на будь-яке державне обладнання. Аналогічні дії виконало близько дюжини штатів США, зокрема Алабама та Юта, цього тижня.
  • «Ми розчаровані тим, що так багато штатів приєднуються до політичної перемоги, щоб проводити політику, засновану на необґрунтованій брехні про TikTok, яка нічого не зробить для зміцнення національної безпеки Сполучених Штатів», – заявили в TikTok.

Контекст

У США сенатор-республіканець Марко Рубіо представив законопроєкт, підтриманий законодавцями від обох партій, про заборону китайської соціальної мережі TikTok, пише Reuters. Усе через побоювання США, що програма може використовуватися для стеження за американцями.

Новий законопроєкт спрямований на заборону додатків будь-яких соціальних мереж, підконтрольних Китаю та Росії, або які перебувають під їхнім впливом.

Новий законопроєкт у США зʼявився на тлі того, що останніми тижнями у Вашингтоні зросла увага до TikTok після невдалої спроби адміністрації попереднього президента США Дональда Трампа заборонити додаток для обміну відео. У 2020 році Трамп спробував заблокувати завантаження TikTok для нових користувачів та заборонити інші транзакції, які фактично заблокували б використання додатків у Сполучених Штатах, але програв серію судових позовів щодо цього заходу. Президент Джо Байден відклав плани попередника, почавши власну перевірку щодо загрози нацбезпеці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні