Категорія
Новини
Дата

Сенс Банк розблокував платежі юросіб через СЕП і залучив за добу 330 млн грн депозитів – ФГВФО

1 хв читання

Сенс Банк, у якому зранку 21 липня працює тимчасова адміністрація, розблокував платежі юросіб через Систему електронних платежів (СЕП), а депозитні вклади за добу зросли на 330 млн грн. Про це повідомила директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) Світлана Рекрут.

Ключові факти

  • За словами очільниці ФГВФО, всім учасникам процесу вдалося «забезпечити стабільну операційну діяльність банку». 
  • «І доказ цього: приріст депозитних вкладів на 330 млн грн за добу, що більш ніж утричі перевищує обсяги приросту вкладів за попередній день», – зазначила Рекрут.
  • Також вона повідомила, що Фонд затвердив план урегулювання і продовжує роботу над підготовкою продажу акцій банку Мінфіну.

Контекст

16 червня президент Володимир Зеленський підписав та відтак ввів у дію оновлене законодавство про виведення з ринку системно важливих банків. Закон дозволяє державі націоналізувати таку установу, якщо проти неї та/або його власників застосовані українські чи міжнародні санкції. «Сенс» підпадає під обидва критерії.

20 липня НБУ ухвалив рішення про виведення з ринку системно важливого Сенс Банку, що належить підсанкційним росіянам Михайлу Фрідману, Петру Авену та партнерам. Нацбанк направив до Кабміну пропозицію націоналізувати банк. 21 липня уряд дозволив Мінфіну стати власником 100% акцій Сенс Банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні