Категорія
Новини
Дата

Сенс Банк розблокував платежі юросіб через СЕП і залучив за добу 330 млн грн депозитів – ФГВФО

Сенс Банк, у якому зранку 21 липня працює тимчасова адміністрація, розблокував платежі юросіб через Систему електронних платежів (СЕП), а депозитні вклади за добу зросли на 330 млн грн. Про це повідомила директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) Світлана Рекрут.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами очільниці ФГВФО, всім учасникам процесу вдалося «забезпечити стабільну операційну діяльність банку». 
  • «І доказ цього: приріст депозитних вкладів на 330 млн грн за добу, що більш ніж утричі перевищує обсяги приросту вкладів за попередній день», – зазначила Рекрут.
  • Також вона повідомила, що Фонд затвердив план урегулювання і продовжує роботу над підготовкою продажу акцій банку Мінфіну.

Контекст

16 червня президент Володимир Зеленський підписав та відтак ввів у дію оновлене законодавство про виведення з ринку системно важливих банків. Закон дозволяє державі націоналізувати таку установу, якщо проти неї та/або його власників застосовані українські чи міжнародні санкції. «Сенс» підпадає під обидва критерії.

20 липня НБУ ухвалив рішення про виведення з ринку системно важливого Сенс Банку, що належить підсанкційним росіянам Михайлу Фрідману, Петру Авену та партнерам. Нацбанк направив до Кабміну пропозицію націоналізувати банк. 21 липня уряд дозволив Мінфіну стати власником 100% акцій Сенс Банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні