Категорія
Новини
Дата

СЕО Ferrexpo Джим Норт йде з посади. Загалом він пропрацював у компанії дев'ять років

Головний виконавчий директор та гендиректор Ferrexpo з активами в Україні Джим Норт залишає компанію, у якій загалом він пропрацював девʼять років. Про це йдеться у пресрелізі британської гірничорудної групи.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Норт заявив, що йде з компанії, «щоб використати інші можливості». Він залишить посаду гендиректора після впорядкованого процесу переходу керівництва з 30 червня 2023 року, а раду директорів компанії – після завершення щорічних загальних зборів, які відбудуться 25 травня 2023 року. Він також піде з різних дочірніх компаній групи, які очолює.
  • Голова ради директорів Ferrexpo Лучіо Дженовезе тимчасово виконуватиме обовʼязки виконавчого голови та керуватиме групою з 1 липня 2023 року.
  • Рада директорів оголосила про призначення фінансового директора (CFO) Ferrexpo Миколи Кладієва виконавчим директором компанії з моменту завершення майбутніх річних зборів акціонерів. 

Контекст

Ferrexpo оголосило про призначення Норта виконувачем обовʼязків гендиректора компанії у травні 2020 року. Загалом він пропрацював у групі девʼять років. Норт був призначений на посаду гендиректора «у той час, коли ми зосередилися на прискоренні зростання, планах Ferrexpo щодо декарбонізації та подальшого культурного розвитку в рамках бізнесу», зазначив Дженовезе. Проте, враховуючи війну в Україні та невизначені перспективи, компанії «довелося уповільнити програми зростання, і увага гендиректора зміщується у бік забезпечення безперервності бізнесу та операційної стійкості», додав голова ради директорів.

Раніше про намір залишити групу після щорічних зборів акціонерів 2023 року заявила невиконавчий директор Ferrexpo Фіона МакОлей.

До цього незалежний невиконавчий директор Ferrexpo Анн-Крістін Андерсен відмовилася балотуватися до наступного складу ради директорів.

Доходи групи Ferrexpo за підсумками 2022 воєнного року скоротилися на 50% – до $1,2 млрд ($2,5 млрд у 2021 році). Базовий показник EBITDA Ferrexpo скоротився на 47% – до $765 млн ($1,43 млрд у 2021 році), що відображає скорочення виробництва та вплив низки ринкових факторів. Як зазначили в компанії, частково падіння було компенсоване за рахунок курсової різниці ($339 млн).

Чистий грошовий потік від операційної діяльності склав $301 млн проти $1,09 млн у 2021 році. Діяльність групи Ferrexpo в 2022 році залишалася прибутковою, попри значні проблеми, пов’язані з війною, заявляла компанія.

50,3% в групі Ferrexpo контролює український бізнесмен Костянтин Жеваго. Ferrexpo належить 100% акцій Полтавського і Єристівського ГЗК та 99,9% Біланівського ГЗК. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні