Категорія
Новини
Дата

Середня зарплата в Україні зросла на 22,1% у другому кварталі. Інфографіка

1 хв читання

Розмір середньомісячної зарплати в Україні у другому кварталі 2024 року зріс на 22,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становив 20 964 грн. Про це повідомила Державна служба статистики.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • За оцінками Forbes, зростання середньої зарплати у реальному вираженні (з поправкою на інфляцію) за другий квартал становило 17,6%, а в доларовому – 12% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
  • Найвищий показник середньої зарплати за галузями зафіксовано у сфері інформації та телекомунікацій – 50 188 грн (+37,1% до показника другого кварталу 2023 року). 
  • Найнижчий рівень середньої зарплати Держстат зафіксував в освіті – 15 076 грн (+15,7%).
  • Найшвидше у другому кварталі зростали зарплати у сфері будівництва – 37,6% (16 292 грн). Найнижчі темпи зростання – в у сфері охорони здоровʼя – 14,6% (17 060 грн).
Середня зарплата в Україні зросла на 22,1% у другому кварталі. Інфографіка /Фото 1

Інфорграфіка: Анастасія Левицька

Контекст

У першому кварталі середньомісячна зарплата в Україні зросла на 22,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становила 18 903 грн. 

Український бізнес під час війни відчуває дефіцит кадрів через міграцію та мобілізацію, посилення конкуренції за працівників та проблеми з продуктивністю праці. Вочевидь, це дало змогу Нацбанку поліпшити прогноз щодо безробіття у 2024 році з 16,2% до 14,2%.

Кадрові проблеми найчастіше відчували підприємства тих видів діяльності, де історично переважали чоловіки (у будівництві, транспорті, добувній промисловості). Підприємства цих видів частіше пов’язували брак працівників із мобілізацією та найвище оцінювали її негативний вплив на свою діяльність.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд