Категорія
Новини
Дата

Сергій Жадан заробив 1 млн грн за рекламу McDonaldʼs, гроші віддасть на благодійність

1 хв читання

Український письменник та музикант Сергій Жадан знявся в рекламі мережі ресторанів McDonaldʼs. Гонорар у 1 млн грн, який він отримав від компанії, вирішив передати на благодійні та волонтерські потреби. Про це він повідомив 27 серпня на своїй сторінці у Facebook.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Нещодавно Жадан написав вірш для McDonaldʼs і знявся в рекламі. У відеоролику зʼявляються військовослужбовці й показана зустріч закоханих.
  • «Коли домовлялись, відразу попередив, що кошти передам на що-небудь благодійно-волонтерське, оскільки для мене це не комерційний проєкт, а допомагати нині є кому. Тож із радістю передаю 1 млн грн – найбільший, між іншим, гонорар у своєму житті – в добрі руки на хороші справи», – написав Жадан.

Контекст

Сергій Жадан – відомий український письменник і перекладач. Він також є фронтменом музичних гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма».

У його творчому доробку відомі романи «Депеш Мод», «Ворошиловград», «Інтернат», поетичні збірки «Цитатник», «Ефіопія», «Життя Марії», «Тамплієри», «Скрипниківка».

Письменник від початку повномасштабної війни збирає кошти на потреби військових у різні доступні способи. У 2022 року Жадан отримав відзнаку Міноборони за допомогу ЗСУ – медаль за волонтерську діяльність.

Напочатку червня Жадан вступив до лав 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд