Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Фрідман не може продати «Моршинську». Але і прибутку не отримує». CEO IDS Ukraine Марко Ткачук – про наслідки арешту активів, нових конкурентів і великі інвестиції. Інтервʼю

8 хв читання

Генеральний директор IDS Ukraine Марко Ткачук /надано пресслужбою

Генеральний директор IDS Ukraine Марко Ткачук Фото надано пресслужбою

Виробник «Моршинської» за 2024 рік планує випустити 518 млн пляшок води, енергетиків і лимонадів. У грошах це 5,5 млрд грн, розповідає генеральний директор IDS Ukraine. Чому його не стримують санкції проти співвласника Михайла Фрідмана і передача компанії в АРМА

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Наприкінці 2022 року за позовом Бюро економічної безпеки (БЕБ) суд заарештував і передав до АРМА корпоративні права власників холдингу IDS Ukraine, до якого входять Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», Миргородський завод мінеральних вод, дистрибуційна компанія IDS та оператор доставки води «ІДС Аква Сервіс». 

Вони виробляють мінеральні води під брендами «Моршинська», «Миргородська», «Моршинська Лимонада», енергетик «Воля», а також води Aqua Life та «Аляска». 

Серед акціонерів компанії – Михайло Фрідман і партнери, співвласники російської «Альфа-Груп». Їхня частка у компанії зменшилася з 55,8% до 49,99% влітку 2022-го

За підсумками конкурсу, проведеного в лютому 2023 року, управителем арештованих корпоративних прав стала компанія «Карпатські мінеральні води» – один із трьох найбільших гравців українського ринку води. Вона належить підприємцю Сергію Устенку, який має завод у селі Струтин на Львівщині. 

Проте за півтора року новий управитель через бюрократичну тяганину досі не зміг взяти «Моршинську» під своє крило. Чому так і чи очікує «Моршинська» на націоналізацію, Forbes Ukraine розпитав генерального директора IDS Марка Ткачука, 57.

Інтерв’ю скорочене та відредаговане для зрозумілості.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд