Категорія
Новини
Дата

Швеція направить Україні рекордний пакет військової допомоги на $680 млн

Швеція направить Україні новий пакет військової допомоги на $680 млн. Ця допомога стане найбільшою, виділеною Стокгольмом з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Про це пише Bloomberg із посиланням на шведського міністра оборони Пола Юнсона.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пакет допомоги включатиме різні озброєння, зокрема гранатомети і 155-мм артилерійські снаряди. 
  • Крім того, до нього увійдуть фінансові кошти «для забезпечення подальших закупівель, зокрема бронеавтомобілів».
  • З урахуванням оголошеної 20 лютого допомоги загалом військова допомога Швеції досягне $2,9 млрд.

Контекст

Щоб повністю замінити військову допомогу США у 2024 році, Європі доведеться подвоїти поточний рівень і темпи допомоги. Кільський інститут світової економіки робить такий висновок в огляді підтримки України Ukraine Support Tracker.

На 15 січня 2024 року ЄС і його країни-члени анонсували загальну суму в €144 млрд допомоги від початку повномасштабного вторгнення, але лише €77 млрд з них виділили на конкретні цілі.

З 1 листопада 2023 року до 15 січня 2024-го нова військова допомога (зобов’язання) від 40 країн склала €9,8 млрд. Приблизно за той самий період минулого року зобов’язання становили €27 млрд, з яких €21 млрд надійшло від США. 

Наразі військова допомога продовжує надаватися кількома великими донорами, такими як скандинавські країни, Німеччина чи Велика Британія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні