Категорія
Війна
Дата

$50 млрд військової допомоги, але мінус $4 млрд для бюджету. Сенат опублікував новий план підтримки США для України. Чи зірвуть його республіканці Джонсон і Трамп

Після кількох місяців переговорів Сенат США опублікував компромісний законопроєкт, який передбачає допомогу Україні на $60 млрд, жорсткішу прикордонну політику, допомогу Ізраїлю та партнерам в Індо-Тихоокеанському регіоні. Але все можуть зіпсувати спікер Палати представників Майк Джонсон та колишній президент США Дональд Трамп. Що у новому законопроєкті сенаторів та які шанси, що його приймуть?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Сенаторам-республіканцям та демократам вдалося дійти компромісу у питанні допомоги Україні. Поки що лише на папері. 4 лютого Сенат США опублікував компромісний законопроєкт про пакет міжнародної допомоги США та міграційну реформу. Зійшлися на такому: Україні виділять $60 млрд; $20 млрд – на жорсткішу прикордонну політику; $14 млрд – на допомогу Ізраїлю та $5 млрд партнерам США в Індо-Тихоокеанському регіоні. При цьому Україні сенатори скоротили економічну частину допомоги на $4 млрд – до $7,85 млрд зі $11,8 млрд, запропонованих Білим домом.

Законопроєкт також посилює міграційну політику США, на чому наполягали республіканці. Одна з ключових точок домовленості – якщо кількість нелегальних мігрантів до США з Мексики сягне понад 5000 на добу протягом п’яти днів, нелегалів депортуватимуть назад без права просити про притулок. Якщо кількість нелегальних перетинів сягне 4000 на добу, повноваження на депортації матиме Білий дім.

Президент США Джо Байден закликав якнайшвидше ухвалити законопроєкт та пообіцяв одразу ж «перекрити кордон». Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер назвав документ монументальним та обіцяє якнайшвидше поставити його на голосування. Сенат має бути готовим діяти, додав лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконел.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні