Категорія
Новини
Дата

Швеція планує виділити $7 млрд військової підтримки для України у 2024-2026 роках

1 хв читання

Уряд Швеції погодив з проурядовою партією «Шведські демократи» програму додаткової військової підтримки України на загальну суму 75 млрд крон ($7 млрд) протягом трьох років, йдеться у повідомленні уряду.

За 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила 600+ франшиз. Як масштабувати бізнес за допомогою франшизи в часи турбулентності? Отримайте інсайти і стратегії на Форумі підприємців від власниці та СЕО Franchise Group Мирослави Козачук. Купуйте квиток за посиланням.

Ключові факти

  • Вказана сума буде рівномірно розподілена протягом трьох років, по 25 млрд шведських крон на рік.
  • Уряд Швеції наголосив, що підтримуватиме Україну у війні стільки, скільки потрібно. 
  • Після виділення 75 млрд крон загальна військова та громадянська підтримка України з боку Швеції становитиме понад 100 млрд крон. 
  • Військова допомога у період 2024-2026 років може набувати форми пожертвувань обладнання, а також фінансових внесків та підтримки закупівель оборонних матеріалів, йдеться у заяві.
  • В уряді також зазначили, що залежно від типу підтримки, яку використовуватимуть, межі програми можуть обтяжити державні фінанси на кілька років і навіть після 2026 року.

Контекст

Після повномасштабного вторгнення Росії до України у лютому 2022 року Швеція надала Україні танки, бойові машини, боєприпаси та інше обладнання на суму близько 30 млрд крон.

На 15 січня 2024 року ЄС і його країни-члени анонсували загальну суму в €144 млрд допомоги від початку повномасштабного вторгнення, але лише €77 млрд з них виділили на конкретні цілі.

Останній пакет підтримки, оголошений Швецією у лютому, включав десантні кораблі, артилерійські боєприпаси, фінансову підтримку та інше обладнання на суму 7,1 млрд крон.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні