Категорія
Новини
Дата

Швеція відмовляється від більшості коронавірусних обмежень. У країні повністю щеплені 86,5% населення

Швеція з 9 лютого відмовиться від більшості обмежень, запроваджених для стримування епідемії коронавірусу, повідомляє SVT. Понад 83% дорослих в країні повністю вакциновані від коронавірусу.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Коронавірус надалі можна не вважати хворобою, що становить підвищену небезпеку для суспільства, вважають в Агентстві громадського здоров’я. Відомство звернулось із такою рекомендацією до уряду, пише ЄП.
  • З 9 лютого перестають діяти рекомендації щодо маски у громадському транспорті за наявності великої кількості пасажирів, рекомендація дистанційної роботи та «гібридного» формату навчання для студентів, рекомендація до організацій та закладів уникати великих масових заходів всередині приміщень.
  • Зберігається рекомендація залишатись вдома і уникати контактів з іншими людьми, якщо людина має симптоми, схожі на симптоми COVID-19. Особам, які з певних причин не щеплені, рекомендується уникати перебування серед великої кількості людей.

Контекст

2 лютого у Швеції з населенням близько 10 млн повідомили про понад 39 000 нових заражень та 67 смертей серед коронахворих. Понад 83% дорослих в країні повністю вакциновані від коронавірусу і вже майже 50% отримали бустерну дозу. З урахуванням підлітків, у країні повністю щеплені 86,5% населення віком від 12 років.

В Україні за добу 2 лютого зафіксували 39 620 випадків коронавірусної хвороби і 210 смертей від COVID-19, свідчать дані МОЗ. У країні щеплено однією дозою вакцини 15 396 723 особи, двома дозами – 14 700 198, трьома дозами – 398 374 особи. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні