Категорія
Новини
Дата

Luxoft передала свої російські активи колишньому власнику і співзасновнику Карачинському

Розробник програмного забезпечення Luxoft передав свій бізнес у РФ структурам російської ІТ-групи IBS Анатолія Карачинського. Він був співзасновником і колишнім співвласником Luxoft. Про це повідомив Інтерфакс із посиланням на дані реєстру юросіб. Раніше материнська компанія Luxoft заявила про вихід з російського ринку.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 20 квітня кіпрська Luxoft International передала 100% своїх російських юрособ російським ТОВ «ИБС Ит Услуги» та ТОВ «ИБС». Вони отримали 99% і 1% відповідно.
  • У рамках угоди передано дві юридичні особи: ТОВ «Люксофт Профешнл» (Luxoft Professional) та АНО ДПО «Навчальний центр Люксофт» (Luxoft Training), повідомив представник IBS.
  • У трьох центрах розробки Luxoft у Москві, Санкт-Петербурзі та Омську працювало близько 4000 співробітників. Близько 3000 займалися проєктами для російських замовників, розповів в інтервʼю НВ.Бізнес СЕО Luxoft Дмитро Лощинін.
  • Виторг російської юрособи компанії згідно з даними Spark-Interfax за 2021 рік становив $140,7 млн. Чистий прибуток – $12,91 млн. За словами Лощиніна, російські замовлення для материнської компанії Luxoft, DXC Technology, становили менше 1% загального обороту в $16 млрд.

Контекст

4 березня DXC Technology Company – материнська компанія Luxoft – повідомила про вихід із російського ринку

Історія Luxoft розпочалася саме в РФ. У 2000 році компанію створили в Москві підприємці Анатолій Карачинський, Сергій Мацоцький та Дмитро Лощинін, виділивши її як окремий бізнес із основної компанії – системного інтегратора IBS. Перший офіс Luxoft у Києві відкрився в 2005 році. У 2013-му компанія вийшла на біржу з капіталізацією у $550 млн.

До січня 2019 року Карачинський та Мацоцький спільно контролювали 83% голосів у Luxoft. На початку 2019 року Luxoft продали американській IT-компанії DXC Technology за $2 млрд. Раніше Forbes повідомляв, що частину співробітників російського офісу Luxoft переводять до компанії Сергія Мацоцького IT_One.

Карачинський, який на 100% володіє IBS, 20 квітня потрапив під американські санкції як член наглядової ради банку «Открытие». Для IBS санкції критичні – як щодо поставок обладнання, так і з точки зору роботи з партнерами за кордоном, заявило 21 квітня джерело «Комерсанта» на ринку інформаційної безпеки. Співрозмовник газети припустив, що Карачинський проведе формальний продаж IBS.

Статки Карачинського у 2021 році оцінювалися у $800 млн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні