Категорія
Новини
Дата

Siemens йде з російського ринку. Німецький концерн випускав у РФ трансформатори й електровози

Німецький концерн Siemens прийняв рішення залишити російський ринок через війну в Україні, йдеться у повідомленні компанії. Раніше концерн призупинив нові операції та міжнародні поставки в РФ і Білорусь.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Siemens розпочав процедуру припинення своєї виробничої та операційної діяльності в РФ.
  • Міжнародні санкції та потенційні контрзаходи впливають на діяльність компанії в Росії, зокрема на залізничне обслуговування та ремонт, йдеться у повідомленні.
  • Siemens проведе «впорядкований процес виходу» з РФ, заявив CEO компанії Роланд Буш.
  • Компанія обіцяє підтримувати співробітників «у міру можливостей».
  • Siemens надає гуманітарну допомогу колегам і народу України та підтримує заклики світової спільноти до миру, йдеться у заяві Буша.

Контекст

Siemens AG зафіксував падіння чистого прибутку вдвічі в другому кварталі 2022 фінансового року через списання у звʼязку з російським бізнесом. Чистий прибуток за три місяці склав €1,21 млрд в порівнянні з €2,39 млрд за аналогічний період роком раніше.

У РФ представлено дві окремі компанії – «Сіменс» і «Сіменс енергетика», пише Інтерфакс. У РФ Siemens Energy є одним з основних постачальників енергообладнання. Компанії, зокрема, належить «Сіменс трансформатори» та 65% у СП із «Силовими машинами» – «Сіменс технології газових турбін» (СТГТ). Також Siemens Gamesa, що входить до Siemens Energy, є партнером «Енел Росія» в реалізації проектів у відновлюваній енергетиці в РФ.

Крім цього, в Росії у Siemens та групи «Сінара» діє спільне підприємство ТОВ «Уральські локомотиви», яке серійно випускає вантажні магістральні електровози постійного струму з колекторним тяговим приводом 2ЕС6 «Сінара» та з асинхронним 2ЕС10 «Граніт», а також електрички і магістральні електровози змінного струму 2ЕС7.

Після початку війни РФ проти України Siemens призупинив нові операції та міжнародні поставки в РФ та Білорусь. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні