Категорія
Новини
Дата

Сили ППО знищили все, що летіло на Київ цієї ночі та вранці – КМВА

1 хв читання

Сили оборони в ніч на вівторок та вранці 27 серпня ліквідували півтора десятки ударних дронів і кілька ракет навколо Києва. Про це повідомила пресслужба КМВА. У столиці повітряна тривога з початку доби оголошувалася чотири рази і тривала сумарно понад пʼять годин.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Ворог вчергове завдав комбінованого ракетно-дронового удару по Україні з застосуванням ударних БпЛА, балістичних, крилатих і аеробалістичних ракет.
  • Все, що летіло на столицю України – знищено, йдеться у повідомленні. 
  • У лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського районыв пожежі лісової підстилки, що виникли через падіння уламків, ліквідовано або локалізовано. 
  • Інформація про постраждалих не надходила. У столиці – без руйнувань.
  • У ніч на 27 серпня РФ атакувала Україну 10 ракетами різних типів та 81 ударним дроном типу «Шахед». Пʼять крилатих ракет і 60 БпЛА вдалося знищити, повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Контекст

26 серпня Росія завдала наймасованішого авіаобстрілу України. Загалом ворог використав 236 засобів авіаураження: 127 ракет і 109 ударних безпілотників. Силам оборони України вдалося збити 201 ціль: 102 ракети та 99 БпЛА. 

Більше ракет було лише 24 лютого 2022-го – в перший день повномасштабного вторгнення Росії: 160 одиниць. 

Forbes Ukraine оцінює вартість атаки в $1,2–1,3 млрд, що є рекордним показником за весь час повномасштабної війни.

Повітряна тривога 26 серпня стала однією з найдовших за весь час повномасштабного вторгнення Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд