Категорія
Новини
Дата

Систему Delta використовуватиме весь сектор безпеки і оборони. Вона допомогла знищити ворожої техніки на $15 млрд

1 хв читання

Екосистема інноваційних продуктів для ведення бойових дій Delta введена в експлуатацію для усіх підрозділів сектору безпеки і оборони України. Таке рішення прийнято на ставці Верховного Головнокомандувача ЗСУ, повідомила пресслужба міністерства.

Програма працює як вебсервіс, який не вимагає серверного обладнання в різних бригадах. Достатньо мати інтернет, авторизуватися й користуватися цифровою мапою.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Система продемонструвала високу ефективність на полі бою. «Завдяки Delta вже знищено ворожої техніки на більше ніж $15 млрд», – повідомив міністр оборони Рустем Умєров.
  • За його словами, тепер інноваційний продукт Міноборони буде впроваджений в усіх силових структурах.
  • «Інструменти платформи Delta вже випробувані на полі бою і відтепер матимуть ширше застосування нашими воїнами для досягнення технологічної переваги проти ворога», – додала Катерина Черногоренко, заступниця міністра оборони з питань цифровізації.

Контекст

Delta – розробка Центру інновацій та розвитку оборонних технологій МОУ. Це система ситуаційної обізнаності – ядро усього програмного забезпечення в ЗСУ.

Система успішно пройшла аудит і відповідає сучасним вимогам комплексної системи захисту інформації. 

Завдяки модернізації підходів до прийому програмного забезпечення система Delta може офіційно інтегруватися у бойові процеси українського війська.

З 2019 року система тестується на навчаннях НАТО CWIX, де відбувається випробування та покращення взаємосумісності бойових систем між країнами-членами та країнами-партнерами.

Цьогоріч Delta пройшла успішні тестування п’яти різних стандартів взаємосумісності, а також інтегрувалася з польською системою управління артилерійським вогнем TOPAZ і відпрацювала складні сценарії збору даних про розташування власних сил і дружніх підрозділів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд