Категорія
Новини
Дата

Ситуація в енергосистемі поліпшиться «вже найближчим часом» – голова Міненерго (доповнено)

1 хв читання

Уже найближчим часом ситуація в енергосистемі України поліпшиться. Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду 19 липня. 20 липня графіки відключення світла будуть застосовувати неповну добу, повідомило «Укренерго».

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • «І це правда, я це підтверджую», – зазначив Галущенко. Це повʼязано з особливостями ремонтної кампанії на обʼєктах генерації.
  • Ремонтна кампанія побудована таким чином, щоб атомна генерація працювала повним складом протягом осінньо-зимового періоду, пояснив міністр. 
  • «І відповідно під це і всі строки адаптовані. Сьогодні, з урахуванням тієї складної ситуації, яка є через постійні обстріли, через аномальні погодні умови, ми намагаємося максимально скоротити строки там, де це можливо, основне – без загрози для ядерної та радіаційної безпеки», – наголосив Галущенко.
  • За його словами, спеціалісти «Енергоатому» роблять все можливе, аби скоріше перезавантажити паливо і пустити в роботу блоки.
  • Доповнено. 20 липня графіки відключення світла будуть застосовувати не повну добу: з 00:00 до 02:00 та з 05:00 до 24:00, повідомило «Укренерго». З 13:00 до 24:00 діятимуть лише дві черги відключень. В інші години доби буде застосована всього одна черга відключень, що менше, ніж 19 липня.

Контекст

17 липня «Енергоатом» повідомив, що достроково підключив до енергомережі черговий енергоблок після перевантаження ядерного палива і планового ремонту обладнання. 

Енергетики повернули в роботу обладнання, яке 16 липня виходило з ладу на одному з енергооб’єктів, тому запроваджені напередодні аварійні відключення скасовані, повідомила 17 липня компанія «Укренерго».

Однак це не призвело до покращення ситуації в енергосистемі. 18 липня директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко повідомив, що одна із ймовірних причин жорстких обмежень електропостачання на лівобережній частині України – поломки трансформаторів струму на Південноукраїнській АЕС. У «Енергоатомі» та міністр енергетики спростували цю інформацію. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд