Категорія
Новини
Дата

«Енергоатом» вивів з ремонту останній енергоблок. Очікується покращення ситуації в енергосистемі

1 хв читання

НАЕК «Енергоатом» достроково підключила до енергомережі черговий енергоблок після перевантаження ядерного палива і планового ремонту обладнання. Про це 17 липня повідомила пресслужба компанії. НЕК «Укренерго» вже повідомила про скасування аварійних відключень.

Атомна енергетика покриває більше половини енергоспоживання в Україні.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Повернення енергоблоку у штатний режим значно підсилить вітчизняну енергомережу, йдеться у повідомленні.
  • Наразі всі інші атомні енергоблоки, які знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють у плановому режимі.

Контекст

Енергетики повернули в роботу обладнання, яке вчора виходило з ладу на одному з енергооб’єктів, тому запроваджені напередодні аварійні відключення скасовані, повідомила 17 липня НЕК «Укренерго». Поки що в усіх областях діють графіки погодинних відключень.

Через спеку та зростання споживання в Європі імпорт залишається на зниженому рівні. Він планується протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини загальним обсягом 24 959 МВт/год, з максимальною потужністю 1271 МВт.

Ситуація в енергетиці має покращитися вже з 20-х чисел цього місяця, заявляв раніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Очільник «Укренерго» Володимир Кудрицький також прогнозував, що вже цього місяця ситуація зі світлом почне виходити «з піке». «Коли спека спаде (ми очікуємо, що це відбуватиметься ближче до 20-х чисел липня) і також невдовзі буде певне збільшення доступної нам генерації в енергосистемі – ситуація почне покращуватися», – заявляв він в інтервʼю «Українській правді».

До початку повномасштабного вторгнення в Україні працювало 15 атомних енергоблоків, з яких зараз на підконтрольній Україні території 9 блоків (6 блоків розташовані на окупованій росіянами ЗАЕС).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд