Категорія
Новини
Дата

Словаччина не блокуватиме купівлю Україною зброї у словацького бізнесу. Шмигаль розповів про результати зустрічі з Фіцо

Україна та Словаччина узгодили з низку питань. Зокрема, уряд цієї країни не буде блокувати купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі з премʼєр-міністром Словаччини Робертом Фіцо в Ужгороді.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.
  • Країни співпрацюватимуть у питанні поставок з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів.
  • Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні €50 млрд з боку ЄС.
  • «Прем’єр Фіцо запевнив мене у повній підтримці євроінтеграційних прагнень України. Україна та Словаччина продовжать плідну співпрацю заради безпеки та процвітання наших країн», – заявив Шмигаль.
  • За підсумками зустрічі очільники урядів підписали спільну заяву
Словаччина не блокуватиме купівлю Україною зброї у словацького бізнесу. Шмигаль розповів про результати зустрічі з Фіцо /Фото 1

Роберт Фіцо і Денис Шмигаль. Фото: пресслужба уряду

Контекст

Словаччина з початку великої війни надала Україні суттєву військову допомогу. У квітні 2022 року, коли це було украй необхідно – систему ППО С-300. Передала всі свої 13 літаків МіГ. А також поставляла гаубиці та гелікоптери. 

Після перемоги на виборах проросійської партії Smer-SD, її лідер Роберт Фіцо заявив, що скоротить підтримку України.

4 грудня під час телефонної розмови зі Шмигалем, Фіцо заявив, що Братислава не буде постачати Києву зброю з державних складів та армії, і він «не вірить у військове вирішення конфлікту в Україні, оскільки це лише призведе до непотрібного кровопролиття без результатів».

Раніше Фіцо відмовився затверджувати чотирнадцятий пакет військової допомоги Україні на суму €40,3 млн, який схвалило попереднє керівництво Міністерства оборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні