Категорія
Новини
Дата

Словенія та Німеччина домовилися про обмін військовою технікою. Україні передадуть 28 танків М-55S

Словенія відправить в Україну 28 танків М-55S і отримає натомість 40 військово-транспортних машин з Німеччини в рамках останньої угоди щодо обміну, йдеться у заяві уряду Словенії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Премʼєр-міністр Словенії Роберт Голоб та канцлер Німеччини Олаф Шольц домовилися про угоду у телефонній розмові у понеділок, 19 вересня.
  • В обмін на танки Словенія отримає 40 німецьких військово-транспортних машин, а саме 35 важких вантажівок 8х8 і 5 важких цистерн для води.
  • Очікується, що цей обмін також посилить оборонну співпрацю між Словенією та Німеччиною.
  • Танки М-55S було залишено у Словенії армією колишньої Югославії та знято з активної експлуатації у 2006 році, повідомляє телекомпанія RTVSLO.

Контекст

Вчора стало відомо, що Збройні сили Німеччини нададуть Україні ще чотири самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000 з боєкомплектом. Таким чином кількість зазначених систем, поставлених Україні спільно з Нідерландами, досягла 22, з яких 14 – передані Німеччиною.

Минулого тижня Німеччина пообіцяла направити Україні додаткову військову допомогу. У пакеті системи залпового вогню та бронетранспортери, заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт. Цю заяву було зроблено в той час, коли на уряд канцлера Олафа Шольца чинився тиск, щоб він припинив опір відправленню танків до України. Шольц і Ламбрехт заявили, що «жоден із союзників Німеччини не відправляв танки західного виробництва в Україну, і Німеччина не діятиме сама».

У День Незалежності канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні нові поставки зброї. За його словами, Німеччина «підтримуватиме уряд у Києві доти, доки він потребуватиме цього». За інформацією Bloomberg станом на кінець серпня, Німеччина виділила Україні зброю та техніку на суму €700 млн, а ще €500 млн призначено для закупівлі військової техніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні