Категорія
Новини
Дата

Словенія та Німеччина домовилися про обмін військовою технікою. Україні передадуть 28 танків М-55S

1 хв читання

Словенія відправить в Україну 28 танків М-55S і отримає натомість 40 військово-транспортних машин з Німеччини в рамках останньої угоди щодо обміну, йдеться у заяві уряду Словенії.

Ключові факти

  • Премʼєр-міністр Словенії Роберт Голоб та канцлер Німеччини Олаф Шольц домовилися про угоду у телефонній розмові у понеділок, 19 вересня.
  • В обмін на танки Словенія отримає 40 німецьких військово-транспортних машин, а саме 35 важких вантажівок 8х8 і 5 важких цистерн для води.
  • Очікується, що цей обмін також посилить оборонну співпрацю між Словенією та Німеччиною.
  • Танки М-55S було залишено у Словенії армією колишньої Югославії та знято з активної експлуатації у 2006 році, повідомляє телекомпанія RTVSLO.

Контекст

Вчора стало відомо, що Збройні сили Німеччини нададуть Україні ще чотири самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000 з боєкомплектом. Таким чином кількість зазначених систем, поставлених Україні спільно з Нідерландами, досягла 22, з яких 14 – передані Німеччиною.

Минулого тижня Німеччина пообіцяла направити Україні додаткову військову допомогу. У пакеті системи залпового вогню та бронетранспортери, заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт. Цю заяву було зроблено в той час, коли на уряд канцлера Олафа Шольца чинився тиск, щоб він припинив опір відправленню танків до України. Шольц і Ламбрехт заявили, що «жоден із союзників Німеччини не відправляв танки західного виробництва в Україну, і Німеччина не діятиме сама».

У День Незалежності канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні нові поставки зброї. За його словами, Німеччина «підтримуватиме уряд у Києві доти, доки він потребуватиме цього». За інформацією Bloomberg станом на кінець серпня, Німеччина виділила Україні зброю та техніку на суму €700 млн, а ще €500 млн призначено для закупівлі військової техніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні