Категорія
Новини
Дата

Німеччина направить Україні додаткову військову допомогу. У пакеті системи залпового вогню та бронетранспортери

Німеччина відправить Україні ще дві реактивні системи залпового вогню Mars та 50 бронетранспортерів Dingo. У країні відзначили контрнаступ ЗСУ, заявила в міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Видання зазначає, що цю заяву було зроблено в той час, коли на уряд канцлера Олафа Шольца чинився тиск, щоб він припинив опір відправленню танків до України. Шольц і Ламбрехт заявили, що «жоден із союзників Німеччини не відправляв танки західного виробництва в Україну, і Німеччина не діятиме сама».
  • «Дуже надихає те, яких успіхів Україна змогла досягти за останні кілька днів, частково за допомогою німецької зброї», – каже Ламбрехт.
  • Dingo – це важкоброньована піхотна мобільна машина, призначена для захисту від наземних мін, рушничного вогню та артилерійських уламків. Вона часто використовується для виконання патрульних та розвідувальних завдань.

Контекст

 У День Незалежності канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні нові поставки зброї . За його словами, Німеччина «підтримуватиме уряд у Києві доти, доки він потребуватиме цього».

«Ми продовжуватимемо постачати зброю, починаючи від самохідних гаубиць і закінчуючи системами ППО, місяць за місяцем. Ми продовжуємо навчати українські війська, щоб вони могли використовувати найсучаснішу військову техніку Європи. І ми підтримуватимемо Україну фінансово і допомагатимемо відновлювати зруйновані міста та села», – сказав Шольц.

За інформацією Bloomberg станом на кінець серпня, Німеччина виділила Україні зброю та техніку на суму €700 млн, а ще €500 млн призначено для закупівлі військової техніки.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні