Категорія
Новини
Дата

Німеччина направить Україні додаткову військову допомогу. У пакеті системи залпового вогню та бронетранспортери

1 хв читання

Німеччина відправить Україні ще дві реактивні системи залпового вогню Mars та 50 бронетранспортерів Dingo. У країні відзначили контрнаступ ЗСУ, заявила в міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, пише Financial Times.

Ключові факти

  • Видання зазначає, що цю заяву було зроблено в той час, коли на уряд канцлера Олафа Шольца чинився тиск, щоб він припинив опір відправленню танків до України. Шольц і Ламбрехт заявили, що «жоден із союзників Німеччини не відправляв танки західного виробництва в Україну, і Німеччина не діятиме сама».
  • «Дуже надихає те, яких успіхів Україна змогла досягти за останні кілька днів, частково за допомогою німецької зброї», – каже Ламбрехт.
  • Dingo – це важкоброньована піхотна мобільна машина, призначена для захисту від наземних мін, рушничного вогню та артилерійських уламків. Вона часто використовується для виконання патрульних та розвідувальних завдань.

Контекст

 У День Незалежності канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні нові поставки зброї . За його словами, Німеччина «підтримуватиме уряд у Києві доти, доки він потребуватиме цього».

«Ми продовжуватимемо постачати зброю, починаючи від самохідних гаубиць і закінчуючи системами ППО, місяць за місяцем. Ми продовжуємо навчати українські війська, щоб вони могли використовувати найсучаснішу військову техніку Європи. І ми підтримуватимемо Україну фінансово і допомагатимемо відновлювати зруйновані міста та села», – сказав Шольц.

За інформацією Bloomberg станом на кінець серпня, Німеччина виділила Україні зброю та техніку на суму €700 млн, а ще €500 млн призначено для закупівлі військової техніки.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні