Категорія
Новини
Дата

SpaceX готується до продажу акцій при рекордній оцінці в $210 млрд – Bloomberg

1 хв читання

SpaceX продасть інсайдерські акції за ціною $112 за штуку у рамках тендерної пропозиції. Це вища, ніж очікувалося, ціна, яка збільшить вартість космічної та супутникової компанії Ілона Маска майже до $210 млрд, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Ціна вища, ніж обговорювалося раніше, на тлі інтересу інвесторів. Оцінка SpaceX поступається лише Bytedance у $268 млрд.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Востаннє компанія була оцінена у $180 млрд у рамках угоди, що відбулася у грудні.
  • Другий за вартістю стартап у світі вирішив встановити ціну своєї поточної пропозиції – угоди, яка дозволяє співробітникам та інсайдерам, таким як інвестори, продавати акції – вище за оцінку в $200 млрд, яка обговорювалася минулого місяця, через значний попит з боку інвесторів, повідомили джерела.
  • Нова оцінка є рекордною для американської приватної компанії, але все ж таки нижчою, ніж оцінка ByteDance Ltd., материнської компанії TikTok. SpaceX вже зараз знаходиться на одному рівні з деякими найбільшими у світі публічними компаніями з ринкової капіталізації.
  • Умови ще не є остаточними, і розмір пропозиції може змінитися залежно від інтересу як з боку інсайдерських продавців, так і з боку покупців.

Контекст

SpaceX – майже монополіст на ринку запуску супутників у США завдяки успіхам ракети Falcon 9. Також до цього додається запекла боротьба за контракти та активна конкуренція за приватний космос. 

Супутниковий інтернет-бізнес Starlink є ключовим фактором в економіці компанії, оскільки наразі вже працює понад 5600 супутників і послуга має понад 2 млн активних користувачів.

Крім того, космічний корабель Starship продовжує випробувальні польоти, а це у перспективі дозволить створити ракети наступного покоління безпрецедентного масштабу й потужності, які можна використовувати повторно. У разі успіху з випробуваннями, Starship будуть використовувати в місіях Artemis із повернення людей на поверхню Місяця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд