Категорія
Новини
Дата

SpaceX розглядає можливість проведення IPO Starlink у 2024 році, повідомив Bloomberg. Ілон Маск все спростовує

Компанія SpaceX Ілона Маска обговорює первинне публічне розміщення свого супутникового бізнесу Starlink вже наприкінці 2024 року у спробі отримати вигоду зі сталого попиту на звʼязок через космос, пише Bloomberg із посиланням на джерела. Водночас мільярдер цю інформацю спростовує.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • SpaceX перевела активи супутникового підрозділу до дочірньої компанії, яка зрештою буде виділена в ході IPO, повідомило джерело.
  • Наразі остаточне рішення ще не прийнято, і цілком можливо, що SpaceX збереже цей підрозділ. За словами джерел, лістинг також може бути відкладений до 2025 року.
  • Сам Маск спростував повідомлення про те, що його компанія SpaceX обговорює IРО Starlink вже у 2024 році. Він назвав матеріал Bloomberg «брехнею».
  • Маск вже багато років обговорює перспективу IPO Starlink, але термін розміщення залишається незрозумілим. Маск заявив, що в 2021 році космічний інтернет-сервіс почне листинг акцій, як тільки зможе робити «досить точні» прогнози щодо грошового потоку, який є ретельно відстежуваним показником фінансового стану бізнесу.
  • Минулого року він сказав співробітникам, що дебют на публічному ринку може статися не раніше, ніж за кілька років. Але останнім часом цей бізнес набрав обертів, і SpaceX очікує, що загальний обсяг продажів Starlink наступного року становитиме близько $10 млрд, що перевершить її бізнес із запуску ракет і становитиме дві третини від загального обсягу, повідомило агентство Bloomberg News 6 листопада.

Контекст

Заснована в 2002 році компанія SpaceX володіє угрупуванням з більш ніж 5000 супутників, що обертаються навколо Землі та забезпечують високошвидкісне підключення до інтернету для клієнтів у більш ніж 60 країнах. 

У жовтні SpaceX анонсувала запуск послуги мобільного звʼязку через Starlink. Послуги текстових повідомлень будуть доступні наступного року, а в 2025 році – голосовий звʼязок і передача даних.

2 листопада Маск повідомив, що Starlink досягла беззбитковості грошових потоків. Це ознаменувало значний поворот після того, торік мільярдер казав, що його головна мета для бізнесу – не збанкрутувати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні