SpaceX готується до продажу акцій при оцінці в $200 млрд – Bloomberg /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

SpaceX готується до продажу акцій при оцінці в $200 млрд – Bloomberg

1 хв читання

Getty Images

Компанія SpaceX Ілона Маска готується продати інвесторам акції, виходячи з оцінки капіталізації в $200 млрд. Про це пише Bloomberg із посиланням на людей, знайомих із цим питанням. Водночас сам мільярдер заявив, що компанія не потребує додаткових коштів.

Ключові факти

  • SpaceX обговорює тендерну пропозицію – операцію, що дозволяє співробітникам та інвесторам продавати акції, яка може розпочатися в червні, кажуть джерела агентства. 
  • Ціну майбутньої тендерної пропозиції ще не визначено, але SpaceX розглядає можливість запропонувати акції по $108–110 за штуку, сказав один із співрозмовників.
  • Умови ще не остаточні, і розмір тендерної пропозиції може змінитися залежно від зацікавленості як інсайдерських продавців, так і покупців.
  • Сам Ілон Маск написав, що компанії не потрібен додатковий капітал, ба більше, вона планує викуп акцій.
  • Таким чином, ринкова капіталізація SpaceX вже знаходиться на одному рівні з деякими найбільшими світовими публічними компаніями. Останній тендер пів року тому пройшов з оцінки компанії в $180 млрд. 

Контекст

SpaceX – майже монополіст на ринку запуску супутників у США завдяки успіхам ракети Falcon 9. Також до цього додається запекла боротьба за контракти та активна конкуренція за приватний космос. 

Супутниковий інтернет-бізнес Starlink є ключовим фактором в економіці компанії, оскільки наразі вже працює понад 5600 супутників і послуга має понад 2 млн активних користувачів.

Крім того, космічний корабель Starship продовжує випробувальні польоти, а це у перспективі дозволить створити ракети наступного покоління безпрецедентного масштабу й потужності, які можна використовувати повторно. У разі успіху з випробуваннями, Starship будуть використовувати в місіях Artemis із повернення людей на поверхню Місяця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні