Категорія
Новини
Дата

SpaceX почала приймати криптовалюту в якості оплати. Запуск спутника Doge-1 на Місяць буде повністю оплачено в dogecoin

Компанія Ілона Маска запустить супутник DOGE-1 на Місяць у першому кварталі наступного року. Як оплату за запуск SpaceX прийме криптовалюту dogecoin, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Апарат вагою в 40 кг виведе на орбіту ракета-носій Falcon 9 у першому кварталі наступного року.
  • Супутник Doge-1 належить канадській компанії Geometric Energy Corporation. Вона й оплатить запуск.
  • При цьому вартість місії не розкривається.

Головна цитата

«Ця місія продемонструє застосування криптовалюти за межами навколоземної орбіти й закладе основу для міжпланетної торгівлі. Ми раді запустити DOGE-1 на Місяць», – заявив віцепрезидент SpaceX із комерційних продажів Том Очінеро.

 

Контекст

Криптовалюту dogecoin створив програміст Біллі Маркус 2013 року на честь популярного інтернет-мему Doge. За даними coingecko, нині капіталізація Dogecoin є пятою серед криптовалют у всьому світі – $65,5 млрд. За останній місяць dogecoin подорожчав більш ніж на 800%. Наразі ціна складає $0,5 за одиницю.

Зростанню вартості dogecoin сприяв флешмоб користувачів платформи Reddit «To the Moon». Вони скоординовано скуповували цю криптовалюту, прагнучи «відправити її на Місяць». Також зростанню слугували твіти Ілона Маска.

Наприклад, 1 квітня Маск оголосив про плани SpaceX відправити dogecoin на Місяць. За пів години після цього вартість криптовалюти зросла на 20%.

Однак dogecoin упав у ціні після того, як Маск пожартував у ефірі комедійного шоу Saturday Night Live у неділю. В одному із скетчів Маск, виступаючи в образі фінансового експерта, намагався пояснити суть криптовалюти. Коли його співрозмовники все одно не зрозуміли, що ж таке dogecoin, бізнесмен сказав, що це просто «криптовалюта, яку можна обміняти на звичайні гроші». «А, так це шахрайство?» – запитав співведучий. «Так, це шахрайство», – погодився Маск і засміявся. Після цього dogecoin втратив понад третину своєї ціни.

Раніше компанія Ілона Маска Tesla дозволила купувати електромобілі в США за біткоїни. За межами США такий вид оплати, можливо, буде доступний цього року. Це призвело до зростання вартості криптовалюти. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні