Категорія
Новини
Дата

СПГ і «тіньовий флот». ЄС готує новий пакет санкцій проти Росії

У новому пакеті санкцій ЄС проти РФ будуть обмеження щодо російського СПГ і нафтового «тіньового флоту». Про це повідомив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом перед зустріччю очільників МЗС країн ЄС у Люксембурзі, пише ЄП

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 14-й пакет санкцій – це одна з найважливіших тем зустрічі європейських міністрів у понеділок, 22 квітня, зазначив голова МЗС Швеції.
  • «Ми маємо намір включити до нього як заборону на імпорт СПГ, так і заходи проти російського «тіньового флоту», – зазначив Білльстрьом.
  • Ще одним важливим питанням є необхідність того, щоб військові поставки здійснювалися в Україну безперервно, додав шведський урядовець.

Контекст

Росія – другий за величиною постачальником СПГ до ЄС після США з часткою ринку близько 16% за підсумками минулого року. Країни ЄС у 2023 році закупили понад 15 млн т російського скрапленого газу, що майже на 40% більше, ніж у 2021 році, свідчать дані аналітичної компанії Kpler.

Заборона на постачання російського газу не увійшла до попереднього пакету санкцій, оскільки серед країн ЄС немає згоди з цього питання. Зокрема, Австрія та Угорщина значною мірою залежать від постачання російського газу.

Раніше віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс підтвердив, що ЄС почав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні