Категорія
Новини
Дата

Співвласник АТБ Буткевич за два роки інвестував в українські проєкти 3 млрд грн. Серед них житловий масив і завод на Житомирщині

Щебеневий завод на Житомирщині, у який інвестувала BGV Group Management /Пресслужба BGV Group Management

Щебеневий завод на Житомирщині, у який інвестувала BGV Group Management Фото Пресслужба BGV Group Management

Група BVG та її власник Геннадій Буткевич з початку повномасштабного вторгнення інвестували у проєкти в Україні майже 3 млрд грн, повідомили Forbes у пресслужбі групи. Основними напрямками для інвестицій BGV є девелопмент, видобуток, переробка і гуманітарні проєкти.

Ключові факти

  • З 24 лютого 2022 року група компаній BGV Group Management Геннадія Буткевича інвестувала у нові проєкти, підприємства, соціальні та освітні ініціативи майже 3 млрд грн (₴79,2 млн). Основні напрямки для інвестиційної компанії є освітні проєкти, благодійна та гуманітарна діяльність, девелопмент, видобуток, переробка, розвиток спорту та спортивної інфраструктури, розповіли в пресслужбі компанії.
  • Зокрема, компанія інвестувала у щебеневий завод на Житомирщині потужністю 1,5 млн т, із повністю новим технопарком та власною залізничною інфраструктурою. Орієнтовні інвестиції у розвідку та запуск підприємства сягнули майже 850 млн грн (₴22 млн).
  • У 2023 році BGV розпочала проєктну роботу по організації будівництва у Житомирі нового стадіону та житлового еко-масиву. «Компанія націлена власним коштом розвивати спортивну та рекреаційну інфраструктуру в області», – кажуть у пресслужбі BGV. 
  • На гуманітарні проєкти компанія направила 878 млн грн. У цю суму входить як пряма фінансова допомога, так і товарна підтримка від партнерів-донорів.
  • Надалі компанія також планує продовжувати розвивати графітовий та берилієвий напрями видобування.

Контекст 

BGV Group Management – інвестиційна компанія власника Геннадія Буткевича, яка розвиває бізнеси та проєкти в секторах видобутку, переробки, енергоефективності, ритейлу та девелопменту.

Forbes оцінює статки Буткевича в $530 млн. Він володіє АТБ і вкладає в родовища рідкоземельних металів, урану і графіту в Житомирській і Кіровоградській областях. Буткевичу також належать Спортивний клуб «Восход» і Кінний клуб сімейного типу Equides Club, де проводять змагання з гольфу і боксу.

Влітку 2021 року BGV Group придбала футбольний клуб «Полісся», який у сезоні 2022-2023 років виборов собі місце в Українській Премʼєр-Лізі.

У 2024 році компанія планує розпочати будівництво одного з найбільших виробничих комплексів у Європі, потенційна потужність якого становитиме 50 000 т графітового концентрату на рік та 19 000 т сферичного графіту для літій-іонних батарей. Це може покрити значну частину потреб ринку ЄС, заявляв член Ради директорів BGV Group Management Сергій Войцеховський, посилаючись на експертну оцінку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні