Категорія
Новини
Дата

Співвласник АТБ Буткевич за вісім років інвестував у видобувні проєкти $100 млн. Два з них презентували в Лондоні

Група BGV та її засновник Геннадій Буткевич за вісім років інвестували понад $100 млн в українські гірничодобувні проєкти. Про це сказав Сергій Войцеховський, член Ради директорів BGV Group Management, презентуючи проєкти групи на URC 2023 у Лондоні, повідомила пресслужба BGV.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • BGV представила два найбільших проєкти інвестиційної групи, серед яких Балахівське родовище графіту у Кіровоградській області та Пержанське родовище берилієвих руд у Житомирській області.
  • За словами Войцеховського, інвестиції у видобуток та подальша обробка сировини є одним із головних фокусів компанії. Група BGV та Геннадій Буткевич за вісім років інвестували понад $100 млн в українські гірничодобувні проєкти, «які потенційно виведуть Україну в світові лідери за окремими сировинними напрямами», зазначив він.  
  • Войцеховський розповів, що за Балахівським проєктом команда BGV наразі виконує другий етап пілотних випробовувань збагачувальної фабрики та завершує проєкт виробничого комплексу й дослідно-промислові випробування графіту. 
  • У 2024 році компанія планує розпочати будівництво одного з найбільших виробничих комплексів у Європі, потенційна потужність якого становитиме 50 000 т графітового концентрату на рік та 19 000 т сферичного графіту для літій-іонних батарей. Це може покрити значну частину потреб ринку ЄС, заявив Войцеховський, посилаючись на експертну оцінку.
  • Також він розповів про Пержанське комплексне родовище берилію, запаси якого становлять 2,34 млн т руди. За словами Войцеховського, комплексність родовища надає можливість супутнього видобутку цинку, рідкоземельних елементів та інших критичних матеріалів. 
  • Наразі команда BGV веде роботу над попереднім техніко-економічним обґрунтуванням (PFS) і незабаром буде готова офіційно представити інвесторам його результати, йдеться у пресрелізі BGV.

Контекст

BGV Group Management – інвестиційна компанія власника Геннадія Буткевича, яка розвиває бізнеси та проєкти в секторах видобутку, переробки, енергоефективності, ритейлу та девелопменту.

Forbes оцінює статки Буткевича в $530 млн. Він володіє АТБ і вкладає в родовища рідкоземельних металів, урану і графіту в Житомирській і Кіровоградській областях. Буткевичу також належать Спортивний клуб «Восход» і Кінний клуб сімейного типу Equides Club, де проводять змагання з гольфу і боксу.

Влітку 2021 року BGV Group придбала футбольний клуб «Полісся», який у сезоні 2022-2023 років виборов собі місце в Українській Премʼєр-Лізі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні