Співвласник Cosmo Multimall Олег Вишняков
Категорія
Новини
Дата

Співвласник ТРЦ Cosmo Multimall Вишняков купує колишній офіс Сбербанку за 84,4 млн грн

Співвласник Cosmo Multimall Олег Вишняков

Переможцем на аукціоні з продажу офісу колишнього Сбербанку став співвласник ТРЦ Cosmo Multimall Олег Вишняков. Він запропонував найвищу ціну – 84,4 млн. Про це йдеться у результатах аукціону на платформі «Прозорро.Продажі».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Фонд гарантування вкладів продав офісне приміщення АТ «МР Банк» на вулиці Великій Васильківській, 85-87 у центрі Києва. До початку 2023 року «МР Банк» називався ПАТ «Сбербанк Росії», випливає з даних YouControl. 
  • Переможцем на аукціоні стало ТОВ «Космополіт 2016», співвласником якого, за даними YouControl, є Олег Вишняков. Він запропонував найвищу ціну – 84,4 млн грн. Водночас початкова ціна аукціону становила 83,5 млн грн. Станом на 19 квітня 2024-го очікується підписання договору з переможцем. 
  • На аукціон були виставлені нежитлові приміщення загальною площею 1004 кв.м, три кондиціонери, світильник та прожектор. 

Контекст

З 2017 року за рішенням РНБО українська «дочка» «Сбербанку Росії» перебувала під санкціями. Їй заборонялося у будь-якій формі виводити капітал на користь російських материнських структур, тож банк поступово скорочував діяльність.

24 лютого 2022-го Національний банк України відкликав ліцензії двох українських «дочок» найбільших держбанків РФ – «Сбербанку Росії» та ВЕБ.РФ – Міжнародного резервного банку (МР Банк) і Промінвестбанку (ПІБ). На момент рішення НБУ про виведення з ринку МР Банк займав 14-те місце у банківській системі за обсягом активів, ПІБ – 30-те. На їхніх балансах залишались активи на загальну суму близько 30 млрд грн (понад $1 млрд за курсом на 24 лютого).

12 травня 2022 року рішенням РНБО все майно української «дочки» російського Сбербанку – АТ «МР Банк» – разом із борговими зобовʼязаннями перейшло в розпорядження Фонду держмайна. Зокрема, у цей список потрапив завод безалкогольних напоїв «Росинка» у Києві

У 2015-му Господарський суд Вінницької області оголосив його банкрутом. Підприємство мало кредитні зобов’язання перед «Сбербанком Росії» на 1 млрд грн. У серпні 2023 року ТОВ «Київський завод «Росинка» придбало cпочатку 9% майна колишнього заводу «Росинка», а пізніше – ще 91%. 

Бенефіціаром компанії є колишній депутат Київської міської ради та бізнесмен Вʼячеслав Супруненко. Сукупно він сплатив за майно «Росинки» 138 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні